Ne-am intrebat, si nu doar noi, ce-o fi patit in ultima perioada fosta nevasta a procurorului Doru Tulus, judecatoarea #rezist Andrea Chis din CSM. A fost extrem de vocala in ultima vreme, iar agitatia ei a culminat cu momentul eliberarii lui Liviu Dragnea, Andrea Chis facand o obsesie din fostul lider PSD si incercand sa asmuta Consiliul impotriva acestuia. Chis a fost destul de in forma si la sedinta Plenului CSM de marti, 27 iulie 2021, ajungand sa gaseasca probleme inclusiv in legatura cu subiecte unde niciun alt coleg de-ai ei nu vedea ceva in neregula. Ei bine, in acest context, am aflat ca prin targ se vorbeste ca Andrea Chis este atat de agitata intrucat ar dori sa fie cat mai vizibila, ca sa fie remarcata si luata in calcul pentru o sinecura in 2022. Mai exact, pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, in conditiile in care anul urmator vor expira mandatele judecatorilor CCR Mona Pivniceru, Daniel Morar si Valer Dorneanu. Lumea zice despre Chis ca s-ar baza mai mult pe sprijinul gruparilor #rezist USR si PLUS, nu pe cel al PNL, nefiind deloc intamplator faptul ca sare constant in apararea dezastruosului ministru al Justitiei Stelian “DJ Stelica” Ion. Trebuie spus insa ca Andrea Chis ar avea trecere si pe la unii liberali, precum sefa Comisiei juridice din Senat Iulia Scantei, considerata pupila Alinei Gorghiu.

Oricum, daca vrea la CCR, atunci Chis va trebui sa renunte la cateva luni din mandatul de la CSM, insa pentru o asa sinecura chiar merita. Probabil va iesi la pensie, caci ar avea deja decizia in buzunar, urmand sa cumuleze salariul de la CCR de cateva mii de euro cu pensia babana de alte cateva mii de euo.

Va amintim insa ca despre aceeasi judecatoare #rezist Andrea Chis se mai vorbeste ceva prin oras. Si anume ca ar avea sanse mari sa fie plasata in 2022 la sefia CSM. Nu ne-ar mira deloc, atat timp cat CSM a ajuns sa fie condus de un personaj precum “Slugarete”, zis Bogdan Mateescu, dezvaluie Lumea Justitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here