Ministrul Sănătăţii din Germania a spus că este “naiv” să credem că varianta Omicron va fi sfârşitul pandemiei. Karl Lauterbach a insistat că vaccinarea (Impfung) este singura cale de ieşire din pandemie, deoarece varianta Omicron continuă să se răspândească.

Lauterbach a spus că obţinerea imunităţii prin infecţie este o “vaccinare murdară” şi nu soluţia, care pare sa fie, in opinia ministrului Sanatatii: “Impfung Uber Alles!” (Vaccinare deasupa tuturor!), după cum comenteaza presa liberă din Germania.

“Încă avem nevoie de vaccinare obligatorie. În caz contrar, infectarea cu Omicron este o vaccinare murdară prin uşa din spate. A conta pe toţi să se infecteze mai devreme sau mai târziu şi să devină imuni… ar cauza mari probleme” a spus Lauterbach.

Versiunea Omicron a virusului pare până acum a fi mai blândă decât variantele anterioare. Dar ministrul sănătăţii a avertizat că „mulţi oameni s-ar îmbolnăvi grav, cu daune adesea permanente”, dacă Omicron ar fi lăsat necontrolat. „Pentru copiii noştri ar fi un experiment absolut iresponsabil”, a spus el într-un tweet la începutul acestei săptămâni, potrivit DW.

Ministrul Sănătăţii se teme de variantele viitoare. Ministrul Sănătăţii a mai spus că este „naiv” să credem că „omicron este sfârşitul pandemiei”. „Vaccinarea obligatorie este, de asemenea, importantă pentru viitoarele variante care se pot dezvolta în continuare”, a spus el pentru Welt. „Infecţia cu Omicron nu îl face neapărat imun la următoarea variantă virală”.

Lauterbach a avertizat, de asemenea, despre posibilitatea ca o variantă nouă, mai periculoasă, să înceapă să se răspândească. “Imaginaţi-vă pentru o secundă că varianta Omicron este semnificativ mai mortală. În cazul acesta am fi în pericol existenţial acum” a spus Lauterbach. „Nimeni nu poate garanta că nu se va dezvolta în curând o variantă mult mai periculoasă”.

Rata de vaccinare a Germaniei este mai mică decât cea din mai multe ţări europene: 71,5% din populaţie este complet vaccinată şi 40,9% au primit o vaccinare de rapel. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a stabilit un obiectiv de vaccinare de 80% şi speră să administreze 30 de milioane de vaccinuri de rapel până la sfârşitul lunii ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here