Au fost atribuiti, pe rand, prin eliminare, tuturor serviciilor de informatii romanesti, chinezesti si rusesti. Nu a mers, lumea a continuat sa creada in ei si mai abitir. Nu a reusit nimeni sa le dea de cap, astfel ca Sistemul s-a gandit sa ii puna in cap. Si cum altfel decat printr-un dosar penal, ca in vremurile de glorie ale zeitei catuselor. Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) – formatiune care cu ai sai lideri, George Simion si Claudiu Tarziu, a reusit sa creasca in sondaje intr-un an cat altii in zece, din decembrie 2020, de cand a intrat in Parlament – face mai nou obiectul unui dosar penal pe motiv de antisemitism. Luni, 10 ianuarie 2022, Parchetul General a iesit cu un comunicat de presa in care anunta deschiderea unui dosar penal in rem “in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv in varianta „minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”Culpa AUR ar fi ca la finalul comunicatului de presa din 3 ianuarie 2022, in care liderii AUR George Simion si Claudiu Tarziu solicitau ministrului Educatiei includerea Limbii Romane, a Istoriei si a Limbii Engleze in lista disciplinelor pentru care se vor organiza olimpiade in anul scolar 2021-2022, s-a precizat ca “in ultimii ani, se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala”.

Iar “tema minora” a Holocaustului a fost cea care a dat nastere unui uragan de acuzatii publice din partea mai multor politicieni, victimizari si deplangeri pe toate palierele, inclusiv ambasadorul Israelului a reactionat, desi mentiunile din comunicat au fost urmate de clarificari si reveniri din partea liderilor AUR (zadarnice, caci presa de propaganda s-a ocupat sa rastalmaceasca fiecare vorba a acestora).

Grav este ca in rastalmacirea de vorbe s-a ajuns ca liderii AUR sa primeasca eticheta publica de antisemiti si sa fie cercetati penal pentru “tema minora”, desi la o privire atenta, impartiala si obiectiva realitatea este alta.

Cel care a fost profund ingrijorat de gravele afirmatii ale AUR este procurorul Alexandru Mihai Hondor, sef al Serviciului pentru Coordonarea Ministerului Public in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala din cadru SUPC a PICCJ, care s-a decis ca aici e rost de ancheta.
Acum, ca sesizarea din oficiu a PICCJ apare intamplator dupa demersurile unor politicieni de scoatere in afara legii a partidului AUR, pe motiv ca nu ii plac lui cei de la AUR, e doar o intamplare. La fel cum este o intamplare si ca etichetele puse AUR, pentru care astazi formatiunea si ai sai lideri sunt sub lupa anchetatorului Hondor, au radacini tot in interiorul unor partide, cu ai caror membri au avut clinciuri cei de la AUR. Noi intelegem ca politica e politica, asa cum intelegem si ca Holocaustul este o tema care mereu va fi sensibila, insa doar atat au reusit sa scoata?

Totusi, avem cumva certitudinea ca dupa ce va fi facut putina valva cu defilari pe la parchet ale liderilor AUR, procurorul Hondor o va lasa mai moale cu dosarul si il va inchide la fel de repede cum l-a deschis.

Iata mai intai comunicatul AUR din 3 ianuarie 2022:

Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, includerea Limbii Romane, a Istoriei si a Limbii Engleze in lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri nationale (Olimpiade) in anul scolar 2021 – 2022 si in toti anii care vor urma.

‘As vrea sa cred ca eliminarea Limbii romane si a Istoriei din cadrul olimpiadelor scolare este doar o scapare, o regretabila eroare, si nu rezultatul unei actiuni constiente la nivelul Ministerului Educatiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competitiilor scolare nationale se datoreaza ori incompetentei, ori unei intentii malefice de eliminare pas cu pas a identitatii nationale ca pilon de formare a viitorilor cetateni ai Romaniei. Indiferent de explicatie, cineva trebuie sa plateasca pentru acest pas gresit’, a declarat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

‘Daca Ministerul Educatiei din Romania nu se mai ocupa de formarea tinerelor generatii pe reperele fundamentale ale culturii si spiritualitatii romanesti, atunci mai bine ii schimbam denumirea in Ministerul Reeducarii Populatiei pentru Piata Globala, ca sa stim exact cum stam. E o gluma amara si sper ca acest lucru sa nu se intample niciodata. Solicit ministrului Sorin Cimpeanu si tuturor functionarilor din Ministerul Educatiei din Romania sa-si faca datoria fata de poporul roman. Misiunea acestui minister este sa se asigure ca sistemul de invatamant din Romania formeaza viitori cetateni ai tarii, constienti de identitatea, cultura si spiritualitatea noastra nationala’, a subliniat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

Alianta pentru Unirea Romanilor atrage atentia asupra faptului ca, in ultimii ani, se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala.

Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze! Adevarata educatie este educatia clasica, cea care formeaza cetateni constienti de drepturile si responsabilitatile lor, de cultura, istoria si originile lor”.

Redam si comunicatul Parchetului General:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizarii din oficiu in conformitate cu art. 292 din Codul de procedura penala, la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrat un dosar penal privind comunicatul de presa emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!’, in care se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv in varianta ‘minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia’.

Prezentam acum reactia lui George Simion:

O fi coincidenta ca astazi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR dupa ce aseara i-am acuzat pe fratii Muraru intr-o emisiune televizata ca au luat parte, in tinerete, la activitati legionare?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here