(Preluare Inpolitics):

Situația tenismenului sîrb Novak Djokovic s-a dorit a transmite lumii un mesaj de fermitate din partea unor înalte autorități, anume că legea e lege pentru toți, pălmași și VIP-uri deopotrivă. O fermitate care venea în continuarea altui mesaj ”similar”, transmis lumii tot de niște înalte autorități și tot pe fundal sportiv. Pentru că oamenii trebuie să înțeleagă.

Să ne amintim.

The Times, 18 iunie 2021:
UEFA a informat Guvernul de la Londra că finala EURO 2020 nu se va mai disputa în Anglia dacă cei 2.500 de invitați ai forului continental pentru ultimul act nu vor fi exceptați de la perioada de carantină de 10 zile, impusă în prezent în Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19. După informarea primită de la UEFA, miniștrii de la Londra au început deja să poarte discuții în acest sens, pentru a stabili dacă este optimă decizia de a-i excepta de la carantină pe cei 2.500 de invitați UEFA, printre care sponsori, oficiali ai FIFA și ai forului continental, politicieni și reprezentanți ai televiziunilor deținătoare de drepturi pentru competiție.
Dacă răspunsul venit de la Londra va fi negativ, UEFA este pregătită să mute finala EURO 2020 la Budapesta, acolo unde restricțiile sunt relaxate considerabil, cel puțin în comparația cu ceea ce se întâmplă în restul Europei.

The Telegraph, 21 iunie 2021:
Finala Euro 2020 rămâne pe Wembley și se va disputa cu 60.000 de spectatori în tribune. Guvernul britanic va anunța marți, 22 iunie, că este acord cu solicitarea forului continental de a renunța la carantina de zece zile pentru 2.500 de oficiali și invitați UEFA la ultimele trei meciuri ale turneului final.

Desigur, 2500 înseamnă mai mult decît unul singur. Importante sunt principiile, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here