Pfizer şi-a menţinut previziunile referitoare la vânzările de produse legate de pandemia de Covid-19 în 2022, după o serie de creşteri ale previziunilor privind veniturile generate de vaccin făcute anul trecut, acesta fiind un semn că creşterea foarte rapidă a încetinit.

Mai multe ţări au relaxat restricţiile legate de pandemie, reducând regulile privind purtarea măştii şi carantina, chiar dacă numărul cazurilor creşte în unele regiuni. Compania a spus că se aşteaptă în acest an la vânzări de 22 de miliarde de dolari pentru tratamentul său anti-Covid Paxlovid, în comparaţie cu aşteptarea medie a analiştilor de 26,1 miliarde de dolari.

Pfizer a declarat anterior că previziunile sale de 22 de miliarde de dolari pentru vânzările de pastile reprezintă doar o fracţiune din cele 120 de milioane de tratamente pe care compania le poate produce în acest an. Reticenţa companiei de a majora această prognoză ar putea semnala o lipsă de noi contracte de vânzare pentru medicament în primul trimestru. Pfizer şi-a reiterat, de asemenea, prognoza unor vânzări de 32 de miliarde de dolari ale vaccinului pentru Covid pe care l-a dezvoltat cu BioNTech pentru 2022. Pfizer şi-a crescut prognoza de vânzări ale vaccinului împotriva Covid-19 în fiecare trimestru în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here