Statul american Colorado a inregistrat luni, 9 mai, primele tranzactii imobiliare in criptomoneda intermediate de agentii de real estate, dezvaluie Lumea Banilor. Se pare ca o achizitie a constat intr-un penthouse situat in inima orasului Denver, evaluat la aproximativ 12 milioane de dolari (375 Bitcoin la cursul de marti, 10 mai), iar o casa din orasul Castle Pines a fost vanduta pentru aproximativ un milion de dolari de dolari (echivalentul a 31 Bitcoin, marti, 10 mai), relateaza cryptopolitan.com.

Noutatea consta in faptul ca, in acest caz, este vorba despre tranzactii intermediate de agentii imobiliare. Principalele agentii de real estate din Colorado, precum eXp Realty, marturisesc ca reteaua blockchain nu functioneaza pe unele piete imobiliare. Vincent Shelly, seful companiei din Denver, a declarat pentru cryptopolitan.com ca acest trend de adoptie a criptomonedelor in domeniul imobiliar are, din punctul de vedere al clientilor, trei calitati esentiale. Acestea sunt usurinta tranzactiei, anonimatul cumparatorului si ratele scazute ale comisioanelor.

Vicent Shelly a clarificat ca noii clienti care prefera platile cripto provin din generatia Z sau millennials. Astfel, cel putin 20% dintre tinerii din generatia Z din Colorado folosesc criptomonede pentru face achizitii imobiliare. Cele mai populare active virtuale in randul tinerilor sunt Dogecoin, Shiba Inu, criptomoneda stabila USDT si, nu in ultimul rand, Bitcoin.

Potrivit lui Ozair Meray, expert in blockchain, pasionat de retele si instructor de tranzactionare cripto la scoala de afaceri a Universitatii Rutgers, criptomonedele au un potential foarte mare pentru piata imobiliara. Ozair indica faptul ca industria tehnologiei blockchain deschide noi oportunitati neconventionale de afaceri, care ii entuziasmeaza in mod deosebit pe tinerii intreprinzatori.

Expertul clarifica, de asemenea, ca achizitiile imobiliare in criptomoneda sunt practice si eficiente datorita facilitatilor oferite de tehnologia blockchain.

Statele americane Los Angeles, Miami, Florida si Texas se afla in tipul adoptiei criptomonedelor, inclusiv pentru tranzactiile imobiliare, in randul statelor SUA.

In Romania, trendul achizitiilor cripto in imobiliare a inceput din 2018

In decembrie 2017, avea loc o premiera pentru piata de real estate din Romania. La acel moment, o agentie imobiliara specializata in tranzactionarea de proprietati in ansambluri rezidentiale noi, Cityland, a anuntat ca permite clientilor sa incheie tranzactii si in Bitcoin, pe fondul cresterii popularitatii monedei virtuale. La scurt timp, in prima luna a lui 2018, avea loc si prima tranzactie imobiliara in criptomoneda data publicitatii.

Lumea Banilor a relatat ca, dupa ce in 2018 presa anunta „primul apartament din Romania cumparat cu Bitcoin”, in 2021 a numarul proprietarilor care accepta explicit criptomoneda pentru apartamente, terenuri si chiar hale industriale a explodat.

In acest moment, simpla rasfoire a platformelor online de publicitate imobiliara genereaza zeci de rezultate pentru proprietatile care pot fi cumparate in criptomoneda. Este vorba despre terenuri intravilan si extravilan, hale industriale, apartamente si penthouse-uri in Bucuresti sau in alte mari orase din Romania, case, vile si blocuri de locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here