(Preluare Inpolitics):

”România refuză așa-zisul plan al președintelui #Macron de „reformare” a proiectului european, de fapt un proiect prin care marile puteri precum Germania și Franța ar putea să impună statelor mai mici decizii care le-ar dezavantaja” scrie, pe Facebook deputatul PNL Andrei Gheorghe.

”Dacă am modifica tratele europene în această direcție, atunci în interiorul UE s-ar putea lua decizii doar cu votul reprezentanților statelor care reprezintă 65% din populația UE. Astfel, doar Franța, Germania, Italia și Spania ar putea impune pentru restul Europei decizii care le convin doar lor. Am ajunge în situația ca votul a aproximativ 20 de țări, în special cele din nordul și estul Europei să nu mai conteze. Această schimbare ar fi extrem de periculoasă din perspectivă democratică. În plus, aceasta ar submina rolul statelor națiune și ar transforma UE într-o afacere franco-germană.
Prin aceste propuneri, președintele Franței demonstrează că dorește să marginalizeze jumătatea estică a Europei”.
”Dacă dorește să fie respectat în Europa, Macron trebuie să unească națiunile europene și nu să le dezbine. Și, dacă se poate, să mai rărească discuțiile interminabile cu Vladimir Putin. După cum se vede, nu-i fac bine deloc” mai spune deputatul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here