Forțele ruse au efectuat o serie de atacuri la granița României: MApN monitorizează zona cu două avioane F-16 Locuitorii din județul Tulcea au primit un avertisment prin sistemul RO-Alert, care a vizat localitățile de la granița cu Ucraina. Avertizarea a subliniat riscul ca obiecte să cadă din spațiul aerian în contextul unui atac cu drone.

În dimineața de 6 iulie, forțele ruse au efectuat atacuri asupra unor ținte din Ucraina, în apropierea graniței cu România din județul Tulcea. După detectarea dronelor rusești îndreptându-se spre teritoriul ucrainean în apropierea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele Serviciului Poliției Aeriene, lansând două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Avioanele au revenit la bază în jurul orei 9:00 conform comunicatului MApN. De asemenea, începând cu ora 6:38, Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

În urma mesajului RO-Alert emis de autorități, la ora 7:30, s-a emis un ordin de acțiune pentru cercetarea zonei dintre localitățile Vulturul, Mahmudia și Maliuc în căutarea unor posibile obiecte căzute pe teritoriul național. Cercetările nu au identificat nimic suspect până în prezent, iar căutările vor continua în cursul zilei. Măsurile de alertare au fost ridicate la ora 7:50. MApN menține informate în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, menținând o comunicare constantă.

Acestea sunt informațiile prezentate în comunicatul MApN referitoare la serie de atacuri efectuate la granița României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here