(Preluare National – Catalin Tache):

O informație de ultimă oră intrată în posesia noastră arată că deja se pregătește ”dosarul de cadre”, cu tot cu avizele necesare, pentru ca Traian Berbeceanu să își vadă visul cu ochii. Și să i se îndeplinească astfel condiția pe care ar fi pus-o înainte de a accepta funcția de Prefect al Capitalei într-un moment atât de greu, de gestionare a pandemiei. Pentru că ”mărirea” lui Berbeceanu, venită după ”decăderea” arestării în dosarul DIICOT se pare că nu se va opri aici.

Se va găsi loc pentru Berbeceanu la conducerea MAI?

Pentru că, dacă acesta va trece cu bine peste ”hop”-ul gestionării Capitalei pe perioada Sărbătorilor de Iarnă pe care bucureștenii le vor petrece în casă și ”guvernul meu” va rămâne la Palatul Victoria, atunci sursele noastre susțin că Traian Berbeceanu urmează să fie recompensat cu funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne!

Credeau că au scăpat de el!

Venirea comisarului Berbeceanu în fruntea Precturii Capitalei a fost una surprinzătoare doar pentru cei care nu cunoșteau ambițiile politice ale fostului șef al BCCO Hunedoara. Pentru că nu degeaba s-a înscris fostul polițist în Partidul Național Liberal și a fost o prezență activă în treburile interne ale filialei care l-a adoptat. Iar din postura de consilier și șef de Cabinet al ministrului de Interne, Traian Berbeceanu chiar nu avea ”rampa” potrivită pentru a urca mai sus. Cu toate că, nimic de spus, fosta sa funcție îi asigura prezența la bună parte a ”butoanelor operative” ale MAI. Unele pe care, nu trebuie uitat, Marcel Vela va încerca să le recupereze și să le ia înapoi de la Bogdan Despescu, dacă alegerile parlamentare de la 6 decembrie vor decurge conform planului. Iar din postura de prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu chiar că poate spera la o revenire triumfală la vârful Ministerului Afacerilor Interne, atunci când ”dinamica operativă” o va impune. Iar cu Traian Berbeceanu viitor secretar de stat la MAI, fie el și unul care nu va prelua sarcinile operative ale chestorului Despescu, ci doar Relațiile cu Instituțiile Prefectului, ”armistițiul” actual între diversele ”frății” transpartinice chiar că este în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here