(Preluare National – Catalin Tache):

Orban trebuie să curețe la Paris oalele sparte de Ciucă la Washington

Iată că, așa după cum avertizam în ultima serie de dezvăluiri privind ”boroboațele” generalului Ciucă, ministrul Apărării l-a băgat pe premierul României într-un scandal diplomatic internațional uriaș. Și care chiar s-ar putea dovedi fatal pentru Ludovic Orban! Cel care aștepta cu atâta încredere data de 28 octombrie, atunci când va merge în vizită oficială la Paris. Acolo unde spera că își va consolida poziția de lider al Guvernului. Numai că după ce ministrul Apărării și cel al Economiei tocmai ce au ”bătut palma” cu americanii fără a îi răpunde măcar la telefon premierului României, vizita la Paris a lui Ludovic Orban se anunță deja de ”risc maxim” pentru acesta!

Pentru că, după cum dezvăluiam pe 20 august, ”Racheta lui Ciucă a ajuns pe masa lui Macron”! Iar după ce ambasadoarea Franței în România, șeful Guvernului de la Paris și chiar Președinția Franceză au avertizat Palatul Victoria să nu se joace cu anularea licitației privind rachetele anti-navă, răbdarea lui Macron pare să fi ajuns acum la limită. Picătura care a umplut paharul fiind, după cum dezvăluiam chiar ieri, asumarea de către ministrul Ionel Ciucă, în fața directorului Defense Security Cooperation Agency, Heidi Grant, a unei înșelegeri secrete privind ”sabotarea” contractului deja semnat cu francezii de la Naval Group privind înzestrarea Forțelor Marine  ale Armatei Române!

Rămâne vizită de lucru?

Greu de precizat cât va mai suporta premierul României aroganțele unor miniștri precum Ionel Ciucă, acesta ajungând nici măcar să nu îi mai răspundă la telefon premierului! Fiind sigur că faptul că ”a furat startul” prin vizita la Washington îi va fi fatală lui Ludovic Orban. Cel care pe 28 octombrie, la Paris, urma să negocieze prin intermediul președintelui francez Emmanuel Macron poziția Guvernului României față de solicitarea celor mai avansate state ale Uniunii Europene pentru ca România să înceteze exclusivitatea acordată Administrației SUA pentru înzestrarea Armatei Române fără licitații. Ci doar prin acordarea contractelor de miliarde de dolari în regim ”G2G”. Numai că deja Ciucă a și semnat cu americanii o ”foaie de parcurs” a cumpărării de armament de la americani pentru următorii zece ani!

Macron, nervos că pierde și contractul de la Cernavodă

Ceea ce face ca nervozitatea să fi crescut exponențial la Palatul Victoria, acolo unde premierul știe bine că deja deplasarea  la Paris ar putea rămâne o simplă ”vizită de lucru”, rămasă fără ”obiectul muncii”. Și în care să mai fie primit ”pentru poze” doar de către premierul francez! Președintele Emmanuel Macron fiind chiar pe cale să renunțe la primirea oficială de la Palatul Elysees… Mai ales că oricum îi va fi mai mult decât greu lui Orban, dacă nu imposibil de-a dreptul, să risipească la Paris temerile față de ”prostiile” făcute de Ciucă la Washington! Acolo unde se spune că ar fi ”reglat” inclusiv gravele probleme din ”afacerea Piranha 5”, cu toate că partea americană nu respectă încă obligațiile din Hotărârea de Guvern privind atribuirea directă.

Ministrul Apărării francez i-a închis telefonul lu Ciucă!

Oricum, situația este atât de inflamată, încât poate răspunde generalul Ciucă de ce i-a închis ministrul francez al Apărării telefonul în nas la ultima discuție bilaterală! Mai ales că ”instituțiile” știau bine că totul ”e pe bandă”!!! Iar chiar a  doua zi, ambasadoarea Franței a cerut explicații oficiale premierului, punându-l astfel pe Ludovic Orban într-o jenantă situație de incident diplomatic. Astfel că dacă Orban nu găsește până pe 28 august  ”soluție miraculoasă” de a semna un contract mai important, vizita la Paris rămâne practic fără conținut! Nervozitatea fiind și mai mare după ce DGSE-ul francez aproape că ar băga mâna în foc că, după ce a ”trântit” licitația pentru rachetele anti-navă câștigată de compania MBDA, acum același Ciucă ” a pus ochii” și pe contractul gata semnat cu NAVAL Group pentru fregate și corvete.

Generalul Savu de la DGIA!

Iar dacă reușesc ”să scufunde” Naval-ul – cu toate că pare o mișcare sinucigașă să îți pui în cap Franța când aceasta urmează să preia Președinția Comisiei Europene1- oamenii generalului Ciucă vor lua niște ”copăi” de care SUA vor să scape, în aplauzele ambasadorului Zuckerman! Și care urmează să fie modernizate la Damen Mangalia, pentru a fi apoi umplute cu armament american. Că doar nu degeaba Ciucă este pe mână cu noul director al Damen, ”generalul Savu, cel care a fost la DGIA pe vremea când el își definitiva cariera”, după cum reiese dintr-un incendiar raport contrainformativ intrat în posesia noastră.

Tehnologia Candu o au francezii și canadienii, nu SUA!

Acesta este adevărul despre tehnologia de la Centrala de la Cernavodă! Iar bani să ne împrumute aveau și francezii, și canadienii! Și atunci de ce nu am făcut înțelegerea direct cu francezii și canadienii? Pentru că generalul Ciucă l-a ”deturnat” și pe Virgil Popescu și s-au grăbit ca astfel să închidă orice posibilitate de lucru cu europenii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here