Preluare National – Catalin Tache:

Pe 6 iulie dezvăluiam că ”recordul” de 167 de percheziții din dosarul care a ”spart buboiul” de la Poliția de Frontieră Mehedinți nu reprezintă decât preambulul adevăratului ”tsunami”  cu ”epicentrul” la Arad și care va lovi în mai multe județe din Vestul țării. Acolo unde adevărații ”Regi ai Țigărilor” nu sunt cei care aprovizionează dealerii din piețe, ci șefi de structuri teritoriale ai Inspectoratelor Județene de Poliție, Poliției de Frontieră și chiar de la BCCO! Avertizând totodată că, deși extrem de importantă, destructurarea contrabandei cu țigări nu reprezintă adevărata miză a acestei operațiuni fără precedent în ultimii ani. Fiind de fapt doar primul pas pentru rezolvarea asasinatului mafiot de la Arad, în urma căruia mașina afaceristului Ion Crișan a fost aruncată în aer, ziua în amiaza mare.

Soțul știristei Lavinia Petrea anchetează mafioții din Arad din biroul din Bucrești

Și uite că inevitabilul s-a produs. Au fost iarăși percheziții și rețineri ”fără număr”. Într-un dosar care a fost preluat și documentat de DIICOT București. Cei de aici reușind să acționeze în ciuda unui ”boicot” aproape total la care au fost supuși în ultimele săptămâni. Și, culmea, nu de interlopii cărora șefii structurilor de Poliție, Frontieră și chiar ”Crimă Organizată” pare să le fi predat necondiționat Aradul! Și nici de colegii de la alte structuri, Operațiunile Speciale și alte Direcții ale IGPR reușind adevărate ”tururi de forță” în documentarea cazului Crișan. Numai că adevărata ”bombă” a ”sabotării” anchetei de la Arad este ”implicarea” în acest caz a procurorilor Parchetului General!

”Dandy” nu se bagă!

”Implicare” care o fi ea sublimă în declarațiile publice care îl preaslăvesc pe ”Eroul de la Caracal” – cu sau fără legătură cu faptul că Remus Varga este soțul știristei Lavinia Petrea și considerat în mediile mondene mediatice drept ” Procurorul Dandy” – dar în realitate lipsește cu desăvârșire. După cum au ajuns să își ”facă cruce” ofițerii tuturor celorlalte structuri centrale implicate în ceea ce ar trebui să fie ”ancheta secolului”, fie și pentru că astfel ar putea fi resetată din temelii imaginea Poliției Române! Numai că, din luna iunie cel puțin, Remulus Dan Varga, procurorul sătmărean intens promovat de fostul procuror general Augustin Lazăr și care se află acum în grațiile totale ale ministrului userist Ion Stelian a intrat într-o veritabilă ”grevă a boului”! ”Muncind” cu atâta ”minuțiozitate”, parcă dinadins calculată, încât ancheta bate pasul pe loc, ceea ce nu face decât să crească presiunea publică și să se piardă timp prețios. Exasperarea anchetatorilor fiind cu atât mai mare, cu cât ”Dandy” Varga a fost special trimis la Arad de către procurorul general Gabriela Scutea pentru a rezolva cazul Crișan. Dar nu ca la Caracal, ce-i drept…

”Patronul” IPJ Arad, Marcu Tamaș l-a scăpat pe șeful clanului Mladin

Numai că lui Varga pesemne că ”îi pute” Aradul, de se ferește ca de tămâie să calce pe acolo și să coordoneze ancheta de la fața locului, așa cum ar face orice procuror. Numai că acesta a ajuns să ”coordoneze” din biroul său de la București inclusiv zecile de percheziții desfășurate în Arad și alte opt județe în ultimele zeci de ore! Iar ”neimplicarea totală” a șefului Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu are cum să nu nască doar frustrarea celor care de săptămâni nu și-au mai văzut familiile pentru a rezolva ”cazul Crișan”, dar și interesul contrainformativ.

Ghici cu cine se bronzează ”Coco”, șeful BCCO pe Timiș, Arad și Caraș Severin !Pentru că altfel Varga ”Dandy” nu a ezitat niciodată să își ”arate mușchii” când a fost vorba de ”paradeala” altor suspecți. Șocante fiind declarațiile sale date chiar în fața CSM, într-o anchetă disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară: ”Pentru mine e problema mai mică tracasarea omului…” Păi și pe asasinii lui Crișan, traficanții de droguri și pe ”regii Țigărilor” din Vestul țării de ce nu i-o ”tracasa” procurorul sătmărean Remulus Dan Varga? Și se mulțumește doar să ”înăbușe birocratic” orice inițiativă a anchetatorilor, după principiile ”Coperativei Munca în Zadar”…

Nici ”Patronul” Tamaș nu se bagă!

”Avem Raportul Arad: Racheți ucraineni și Patronii Poliției” titram ”lovitura” din 8 iunie. Atunci când publicam un halucinant raport contrainformativ prin care era probată ”activitatea” șefilor poliției arădene, comisarii șefi Ioan Marcu Tamaș și Dorin Bătrân.

Anchetatorii asasinatului mafiot de la Arad, boicotați de procurorii Parchetului General!

Cei cunoscuți în toată Zona de Vest, atât în sistem, cât și în lumea interlopă, drept ”Patronii Poliției”. Cu tot cu stenograme și probatoriul de rigoare. Numai că Tamaș a fost ”reevaluat” de urgență și adus înapoi la șefia IPJ Arad la scurt timp după asasinatul mafiot, tocmai la țanc pentru a intra și el în ”greva boului”. Astfel că șeful IPJ Arad a refuzat, fără nicio justificare operativă, formarea unei ”baricade” pe autostrada Arad – Timișoara, pentru a putea fi astfel blocat șeful grupării Mladin, care se deplasa ”sinucigaș”, cu o viteză astronomică, cu un bolid greu de urmărit altfel, către granița cu Ungaria. Dar Tamaș nu a vrut! Și Mladin a scăpat…

Nici ”Coco de la Crimă” nu vrea!

Cu toate că, la o adică, ar mai fi existat o variantă în urmărirea fugarului Mladin. Și anume ca Tamaș să se ia după el cu limuzina Porsche a lui ”Coco de la Crimă”! Adică nimeni altul decât șeful BCCO care se afișează inclusiv la muncă numai în mașini de fițe. Și care atât de bine a gestionat combaterea crimei organizate din Timișoara, Arad și Caraș Severin, încât Sicilia pare ”pistol cu apă” pe lângă Vestul țării!

ULTIMA ORĂ! Panică la vârful sistemului! ”Paraîndărătul” se ia pe barcă, în portul croat Dubrovnik. Operațiunea ”Bronzul”!  ”Gruparea nevestelor” de polițiști, ”legături primejdioase” cu Gruparea Blejnar – Marta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here