O mulțime de palestinieni, mulți dintre ei adolescenți, s-a adunat în apropierea graniței cu Israelul când au izbucnit violențele, potrivit unui martor și armatei israeliene.

Un martor a declarat pentru AFP că un dispozitiv explozibil purtat de un manifestant a explodat.

Ministerul Sănătății, condus de partidul Hamas, aflat la guvernare în Gaza, a declarat că cinci palestinieni au fost uciși și 19 răniți în urma unei explozii, dar nu a oferit alte detalii.

„Un dispozitiv a explodat la câțiva metri de zidul (care separă Israelul de Gaza)”, a declarat pentru AFP o sursă de securitate palestiniană.

Demonstrația de la frontieră a fost organizată pentru a marca cea de-a 18-a aniversare a retragerii israeliene din Fâșia Gaza și cea de-a 30-a aniversare a acordurilor israeliano-palestiniene de la Oslo privind autonomia palestiniană.

Armata israeliană a anunțat într-un comunicat că „sute de persoane au luat parte la o revoltă în apropierea gardului de securitate în nordul Fâșiei Gaza”.

„A existat o tentativă de a arunca un dispozitiv exploziv asupra soldaților. Dispozitivul a explodat în Fâșia Gaza, rănind mai mulți protestatari”, a precizat armata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here