(Preluare National – Catalin Tache):

Cât de autist politic ar putea să fie Marcel Ciolacu, încât ditamai liderul Opoziției nu să nu sară ”în beregata” Guvernului pe această pandemie nebună? Sau barem să ”mârâie” și președintele a ceea ce a rămas totuși cel mai mare partid al României printre zăbrelele gardului metalic din jurul Palatului Victoria. Numai că, după ce ”a călcat apa” pesedistă până ce a asigurat victoria Dreptei la alegerile parlamentare, cam la fel cum Viorica Dăncilă a girat câștigarea unui al doilea mandat de către Klaus Iohannis, singura grijă a liderului PSD este acum ca nu cumva să erupă propriul electorat.

Gonacul lui Hayssam și pescarul din Belina a ajuns șeful PSD!

Strategia impusă fostului gonac al teroristului Omar Hayssam și ”pescuitor de știuci” al lui Liviu Dragnea din laboratorul bătrânului combinator securist Vasile Dîncu fiind ca PSD să aștepte ca actuala coaliție de guvernare să se rupă singură! Astfel că se naște firesc întrebarea de ce și-a săltat din nou fustița Marcelică Ciolacu? Iar răspunsul nu poate fi decât unul singur. Pentru că nu are ”cojones”! În schimb are păstrate încă ”la fezandat” două dosare de pe care se mai șterge strategic praful din când în când, la DNA! Ambele privind încercările de impunere a unor oameni de casă la două companii de stat care rămân ”pușculițele” favorite ale oricărei guvernări. Este vorba de Compania Națională Aeroporturi București și Loteria Națională. Și uite cum, având doar ”libertatea tramvaiului” în fața sistemului din care încă se autoamăgește că ar face și el parte, Marcel Ciolacu distruge un întreg partid. Dar și speranțele a milioane de români într-o opoziție reală la actuala guvernare. Doar pentru a își rezolva el astfel cele două dosare! La fel ca Liviu Dragnea! Cel care până în ultima clipă, aidoma lui Ciolacu, a crezut că se va salva devenind un partener strategic al sistemului. Iar acum nu are voie nici măcar să strângă mizeria din garajul auto de la Rahova!

”Sus fustița” sau ”Ghiocel”!

Acestea sunt singurele poziții politice pe care și le permite Marcel Ciolacu. Atât și nimic mai mult! Fie și pentru simplul fapt că, și dacă ar vrea, cu cele două dosare ”Otopeni” și ”Loteria” aflate încă în sertarele procurorilor anticorupție, urmașul lui Dragnea și Dăncilă la conducerea PSD nu poate avea decât soarta predecesorilor săi!

Dacă sistemul a ales-o premier pe una ca Dăncilă…

Adică să piardă la rândul său președinția partidului pe care Klaus Iohannis s-a jurat să îl radă de pe fața clasei politice. Dar nu înainte de a își îndeplini ingrata misiune de cap al ”coloanei a cincea” a serviciilor din interiorul PSD și să asigure logistica necesară ruperii partidului în vreo trei-patru grupulețe social-democrate. Unele care să se sfâșie apoi între ele până la implozia totală.

Supravegheat de Grindeanu

Acum, ce-i drept, poate președintele PSD chiar o crede că va fi recompensat cu o sinecură, precum Sorin Grindeanu. Fostul premier ”plantat” acum lângă el pentru a supraveghea îndeaproape ca nu cumva colaboraționismul lui Ciolacu să dea rateuri. Ceea ce este posibil, dar doar dacă acesta nu se va ”tura” prea tare pe persoană fizică și va lua și el de bună legendarea cu ”acoperitul” SIE. Făcând astfel aceeași greșeală care i-a adus sfârșitul politic lui Victor Ponta. Pentru că deja au cam expirat de mult aceste ”conserve” rezerviste, ca să mai pună botul la ele vreun inițiat activ al sistemului.

Tudose l-a ajutat pe Ciolacu, Mitrea l-a ”îngropat”…

Iar pentru ca Marcel Ciolacu să revină cât mai repede cu picioarele în teritoriu, acesta ar face bine să nu uite că scurta lui clipă de glorie a fost atunci când serviciile l-au luat în calcul pentru a fi ”premierul sistemul”, după descotorosirea de Dragnea. Dar dacă în locul său a fost preferată una ca Viorica Dăncilă, asta chiar că spune multe, încă de atunci, despre influența pe care chipurile Marcel Ciolacu ar mai avea-o la vârful sistemului.

”Bad Boys”, dacă Dragnea vrea să iasă?

Într-o poziție asemănătoare aflându-se și fostul premier Mihai Tudose. Cei doi putând fi oricând citați, dacă Liviu Dragnea decide că mai sunt și alte căi pentru eliberarea condiționată, să explice cum au intrat ei val-vârtej peste fostul ”el lider maximo”. Doar ca să bată cu pumnul în masă pentru a nu trece Loteria Națională în ”Fondul Suveran de Investiții”, cel cu care Dragnea speria pe atunci multinaționalele.

Și Dragnea s-a crezut partenerul sistemului…

Ciolacu și Tudose jucând rolurile de polițistul bun și polițistul rău… Rămânând însă de văzut dacă această joacă de-a ”bad boys” a fost din pur patriotism sau un deja tradițional ”passo doble” pentru liderii politici români.

Făcut de Mitrea!

Dacă Tudose a încercat să îl sprijine pe Ciolacu în afacerea LOTERIA, cu totul altfel stau lucrurile în celălalt dosar ținut ”la dospit” de DNA. Și în care fostul președinte al Camerei Deputaților ar fi încercat să își extindă sfera de influență și asupra Aeroportului Internațional Otopeni. Numai că planurile lui Ciolacu ar fi fost dejucate odată cu lansarea ”Operațiunii Preoteasa” la vârful CNAB, de către Miron Mitrea. ”Patriarhul din Delta Dunării” punând suficientă presiune pentru ca Bogdan Mîndrescu să demisioneze de urgență, ”de bună voie și nesilit de nimeni”. Cel care, tocmai când se pregătea să respecte ordinul lui Ciolacu de a se baricada la CNAB și să doar să justifice întârzierile lucrărilor de modernizare s-a confruntat cu un grav incident de securitate. Pe Aeroportul Otopeni. Acolo unde haosul – controlat sau nu! – era atât de mare, încât cei de la ACCR s-au luat cu mâinile de cap. Astfel că ”demisia de onoare” a lui Mîndrescu a coincis cu ejectarea din sistem a ”jucătorului” Ciolacu.

Purtători ilegali de blugi!

Pe zi ce trece, actualii lideri ai PSD se dovedesc doar niște noi ”purtători ilegali de blugi”. ”Bărbați de stat” care provoacă hohote de râs și cel mult compasiune adevăraților băieți deștepți ai sistemului. Cei care au asistat la fel cum Liviu Dragnea a crezut până în ultima clipă că poate fi partenerul lor de nădejde. Dar pe care nu ezitat apoi, când dinamica operativă a impus-o, să îl execute fără niciun regret. La fel cum i-a venit apoi rândul și Vioricăi Dăncilă să își închipuie că e partenera aceluiași sistem. Mai ales pe când era minuțios întreținută de ditamai șefii de structuri și o cohortă de ofițeri acoperiți. Dar, ce-i drept, spre deosebire de un Liviu Dragnea care a mai încercat barem să negocieze, fără a bate însă niciodată cu adevărat cu pumnul în masă, Dăncilă nu a pus întrebări și a executat de fiecare dată ce i s-a cerut. Atfel că, după ce i s-au băgat și mai bine mințile în cap prin descinderile din biroul soțului, a fost lăsată în libertate. Un deziderat care a ajuns scopul vieții pentru cam toți liderii PSD. Și deci implicit și a lui Marcel Ciolacu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here