FTC, responsabilă și cu protecția consumatorilor, are deja în derulare mai multe investigații și plângeri împotriva platformei pe diverse subiecte, de la confidențialitatea datelor până la practicile sale comerciale.

„FTC și partenerii săi de stat spun că acțiunile Amazon îi permit să împiedice rivalii și vânzătorii să scadă prețurile, să degradeze calitatea pentru cumpărători, să suprataxeze vânzătorii, să înăbușe inovația și să împiedice rivalii să concureze în mod corect cu Amazon”, a spus agenția într-un comunicat.

FTC a spus că a cerut instanței să emită o ordonanță permanentă prin care să ordone Amazon.com să înceteze comportamentul său ilegal.

FTC a spus că Amazon, fondată în 1994, a pedepsit vânzătorii care încercau să ofere prețuri mai mici decât cele ale Amazon, făcând dificil pentru consumatori să găsească vânzătorul pe platforma Amazon.

Alte acuzații includ că Amazon a acordat prioritate propriilor produse de pe platformele sale față de cele ale concurenților care erau, de asemenea, pe platformă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here