Iar a vorbit ministresa demisa a Justitiei Ana Birchall, iar si-a luat-o in freza. Trezita probabil cu fata la cearsaf, Birchall nu a gasit altceva de cuviinta sa faca miercuri dimineata decat sa lanseze un nou atac la adresa CSM, conform celor de la Lumea Justitiei. Atac in care vizati erau desigur nu procurorii si cei trei judecatori pucisti cu care se intelege tare bine, ci tabara sanatoasa din Consiliu care refuza sa stea in pozitia de drepti in fata ei. Asadar, revocata a inceput sa acuze ca CSM a uzurpat atributiile Ministerului Justitiei prin propunerile de modificare a Legii ANI si ca CSM intarzie sa emita punctul de vedere privind analiza pe Rapoartele Greco si MCV. Cam ciudat ca una care este tinuta in functie cu incalcarea Constitutie de catre presedintele Iohannis, in pofida deciziei premierului si a partidului din care face parte sa vorbeasca despre uzurpare. Oricum, Birchall a primit raspuns rapid din partea CSM, fiind acuzata de dezinformari, dar si de faptul ca habar nu are de lege. Va lasam sa cititi mai jos comunicatul CSM:

“Precizarile Consiliului Superior al Magistraturii fata de dezinformarile ministrului justitiei, Ana Birchall, care imputa Consiliului Superior al Magistraturii ‘uzurparea atributiilor Ministerului Justitiei’ prin initierea unor propuneri de modificare legislativa si intarzierea comunicarii punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO

Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii ii este conferita prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna in scopul imbunatatirii cadrului normativ necesar bunei desfașurari a activitatii judecatorilor si procurorilor.

Drept urmare, afirmatiile ministrului justitiei, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse in Legea nr. 317/2004, alegatia acesteia, astfel cum a fost expusa, fiind intentionat eronata cu scopul exclusiv al decredibilizarii activitatii Consiliului Superior al Magistraturii.

In ceea ce priveste intarzierea transmiterii pozitiei privind cele doua rapoarte GRECO, reamintim opiniei publice imposibilitatea dezbaterii acestei lucrari care figureaza pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a sedinta la care cvorumul nu a putut fi intrunit din cauza absentei unor membri”.

Limpede, nu-i asa? (Ramona E.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here