(Preluare Inpolitics):

”Citesc în presa britanică de azi o știre terifiantă: conform datelor oficiale, din totalul cetățenilor europeni cărora li se refuză accesul în Marea Britanie, 56% sunt români, 10% bulgari și 7% polonezi, restul procentelor revenind celorlalte state” scrie pe Facebook deputatul PSD Radu Cristescu.

”Chetal Patel, membră a firmei de avocatură Bates Wells, vorbește în articole despre discriminare pe față a românilor de către oficialii britanici în raport cu ceilalți cetățeni europeni: „În ochii legii, toți cetățenii UE ar trebui tratați în mod egal. Faptul că românii și alte naționalități est-europene continuă să fie afectați în mod disproporționat, indică faptul că ar putea fi vorba de aplicarea unui anume tipar”, a declarat ea pentru City AM.
7.432 de compatrioți de ai noștri au fost întorși anul trecut de la frontierele britanice, față de 775 de polonezi ori 211 unguri.
Mi se pare extrem de grav ce semnalizează presa și avocații britanici. Dar mult mai grav e că trebuie să aflăm de la ei despre fenomen. Că am ajuns să ne țină partea străinii și nu ai noștri conducători.
Întreb: România mai are președinte, mai are guvern, mai are ministru de Externe? Întreaga Serbie, cu liderii politici în frunte, s-a ridicat împotriva tratamentului acordat de australieni unui singur om, o singură dată. La noi, nimeni nu mișcă un deget pentru mii și mii de români umiliți permanent și sistematic la porțile britanicilor. Și mai întreb: mai suntem noi, românii, un popor, ori doar o populație? Mi-e frică de răspuns…” mai scrie deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here