Jurnaliștii de la Vedomosti, unul dintre cele mai mari ziare financiare din Rusia, au scris luni că ambasadorul rus la Phenian, Alexandr Matsegora, le-a confirmat că vizita lui Putin în Coreea de Nord este „pregătită activ”. Deși nu a avansat o dată pentru vizită, Vedomosti a scris că ea ar urma să aibă loc în luna iunie și că imediat după aceea liderul de la Kremlin se va deplasa în Vietnam.

Kremlinul a confirmat oficial pe 24 mai că Putin va merge într-o vizită în Coreea de Nord, fără a anunța însă și când se va întâmpla acest lucru. Președintele rus se va deplasa în Coreea de Nord după ce în septembrie anul trecut l-a primit în Orientul Îndepărtat Rus pe liderul suprem Kim Jong Un.

Putin i-a promis atunci lui Kim că Rusia va ajuta Coreea de Nord să construiască sateliți. După această vizită regimul de la Phenian și-a intensificat livrările de armament către Rusia.

Rusia nu a fost invitată de Elveția la summitul de pace pentru Ucraina în condițiile în care Kremlinul și ministerul rus de externe au declarat în mod repetat că Moscova nu este interesată de discuții în baza formulei de pace propuse de președintele Volodimir Zelenski, care presupune retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Ucrainei.

Guvernul elvețian a declarat însă într-un comunicat remis luni că summitul de pace are obiectivul de a defini „o foaie de parcurs comună” care să implice atât Ucraina, cât și Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here