In numarul trecut v-am prezentat cum ambasadorul ipocrit al Germaniei la Bucuresti ne da noua lectii de anticoruptie, el facand puternic trafic de influenta la cel mai inalt nivel. Daca oricare dintre dumneavoastra ar fi cutezat doar sa vorbeasca de o asemenea intentie, ar fi fost saltat imediat cu mascatii si incatusat pe loc. Asa mi s-a intamplat si mie. Doar am afirmat ca doresc sa-mi angajez fiica la o firma privata, fara sa fac un demers ulterior in acest sens, si mi s-a si deschis imediat un dosar penal pentru “trafic de influenta”. Mi s-a facut perchezitie domiciliara, am fost adus cu mandat la DNA, dar, neavand nicio proba, mi-au dat drumul. Va dati seama ce s-ar fi intamplat daca ar fi avut cea mai mica proba impotriva mea? As fi zacut si acum in puscarie. Oricum, mi-au tinut deschis dosarul penal cinci ani, ca sa fiu etichetat “penal” si sa imi diminueze credibilitatea. Apoi mi-au comunicat ca nu am savarsit nicio infractiune si ca nu au probe. De ce aceasta dubla masura?
Noi suntem acuzati si cand nu comitem nicio fapta penala, iar ei incalca flagrant normele legale si structurile noastre statale abilitate sa ii traga la raspundere se fac ca nu vad si nu aud. Cum de-i loveste orbul gainilor doar cand privesc spre ei, spre firmele si afacerile lor?
Pe cine protejeaza si pe cine ar fi normal sa o faca? Ale cui interese le apara? De ce pe ale lor, cand noi ii platim lunar cu sume colosale de bani pentru un serviciu public pe care il pun in slujba celor din exterior? Daca ei nu vad si nu aud, atunci am sa le pun eu la dispozitie informatiile necesare.
La inceputul lunii Ianuarie 2020, urmare a unei discutii avute anterior cu ambasadorul traficant
Cord Meier-Klod, ministrul nostru de Externe solicita ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor actualizarea Notei de relatii cu Germania, mai exact a ultimei Note, datata Mai 2019, privind colaborarea dintre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti ( CN AB) si firma Lufthansa Technic.
Cu adresa nr. 219 din 07.01.2020, prin intermediul Directiei Transport aerian, ministrul Lucian Nicolae Bode, transmite Nota primita de la Ministerul Afacerilor Externe, catre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, cu dispozitia ca aceasta sa trimita in regim de urgenta raspunsul cel tarziu pana pe data de 09.01.2020, ora 10.00, solicitadu-le sa lucreze direct pe nota transmisa si sa o retrimita la expeditor. De ce atata graba? Presiune foarte mare din partea ambasadorului traficant de influenta, dar si mai mare din partea Palatului Cotroceni si a Palatului Victoria. Sa arda atat de puternic argintii aflati in joc? In aceeasi zi, prin adresa cu nr. 6/07.01.2020, Biroul Contracte de Operare Non-Aeronautice din cadrul Directiei Comerciale a CN AB, transmite raspunsul catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, raspuns in care precizeaza ca o parte din suprafata de teren pe care o doreste Lufthansa Technic, va fi afectata de amplasarea unui echipament pentru stocarea apelor pluviale uzate, care contin substante de degivrare, conform proiectului avizat de catre Administratia Nationala „Apele Romane” (aviz nr.276-IF/19.11.2019). Aceasta graba, demna de invidiat, a fost generata de faptul ca ambasadorul german solicitase imperativ o noua intalnire cu ministru nostru de Externe si trebuia sa i se dea un raspuns pe masura asteptarilor, chiar daca punctul de vedere trimis de CN AB l-a infuriat rau pe ministrul Bode.
Ce s-a intamplat, d-le ministru? Nu este normal ca o structura care are profit si care sustine puternic financiar compania din care face parte, sa-si propuna un plan de dezvoltare a afacerii? De ce sa nu construiasca ei un nou hangar pe terenul pe care il revendica firma germana si sa isi dubleze activitatea si profitul? Acelasi lucru se intampla si in Germania? Cedeaza spatiul lor pentru a se instala acolo concurenta? Eu nu cred ca se mai intampla asa ceva intr-o tara civilizata, suverana! Ambasadorul traficant al Germaniei intra cand vrea si la ce ministri vrea, chiar la Presedintele Romaniei si la Prim-ministrul Guvernului, sa impuna interese firmelor si buzunarelor sale. Asa procedeaza si ambasadorii nostri la Berlin, la Paris, Amsterdam, Viena etc.? Marea majoritate dintre ei vad seful statului din tara respectiva doar la sosire si plecare de la post, iar pe unii ministri niciodata. De ce la noi este altfel decat la ei? Dupa intalnirea cu ministrul de externe, ambasadorul traficant i-a convocat in sedinta si pe cei doi ministri: Lucian Nicolae Bode si Virgil-Daniel Popescu, care i-au promis ca vor determina responsabilii CN AB sa aprobe solicitarile sale. Din datele pe care le am, acest ambasador impertinent a contactat inca doi ministri ai Cabinetului Orban pe care i-a rugat sa faca presiune asupra celor de la transporturi sa fie de acord cu propunerea sa, iar acestia l-au asigurat de tot sprijinul. Nu inteleg daca domnul Cord Meier-Klod este ambasadorul Germaniei la Bucuresti, sau ambasadorul firmelor germane. De ce le permitem sa procedeze in acest mod si sa ne trateze fara pic de respect? Poate ne raspund domnii Iohannis si Orban, romani pur sange, care gandesc si simt doar romaneste si care „nu cred” ca pun mai presus de interesele romanilor pe cele ale firmelor germane, franceze, olandeze, austriece, sau americane, …asa cum sustin unii…
Stati linistiti! SRI si DNA dorm pentru voi!!!, precizeaza fostul sef SPP, Dumitru Iliescu.
Va urma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here