Procurorul general solicitase o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare împotriva lui Höcke, judecat la Halle (est) pentru că a folosit în mod deliberat sloganul național-socialist „Alles für Deutschland” („Totul pentru Germania”) la un miting electoral la Merseburg (est) în 2021.

„Totul pentru Germania” a fost un motto folosit de SA, formațiunea paramilitară a partidului nazist care a jucat un rol-cheie în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler.

În Germania, legea interzice cu strictețe utilizarea sloganurilor naziste sau afișarea simbolurilor celui de-al Treilea Reich.

Björn Höcke, în vârstă de 52 de ani, fost profesor de istorie la un liceu, a susținut că nu știa că fraza era un slogan nazist. Însă, potrivit judecătorului Jan Stegel, acesta știa foarte bine.

Dl Höcke este un „om elocvent și inteligent”, care a studiat istoria și „știe ce spune”, a declarat Stengel.

El a subliniat că alți membri AfD au fost deja în vizorul instanțelor în anii precedenți din cauza sloganului „Totul pentru Germania”, în special pe afișele electorale. Instanța presupune că Höcke era conștient de acest lucru.

Höcke a scris pe X după proces, în limba engleză: „Dacă acest verdict va fi menținut, libertatea de exprimare nu va mai exista în Germania. Posibilitatea de a exprima disidența este în pericol”.

În prezent lider al AfD în Turingia, în estul țării, Höcke visează să ajungă la putere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here