Apelul intervine la câteva săptămâni după ce acelaşi ayatollah Khamenei a făcut apel la impunerea unui embargo islamic pe petrol şi alimente asupra Israelului.

În timpul unui summit comun al Organizaţiei pentru Cooperare Islamică şi Ligii Arabe, desfăşurat la Riad, capitala Arabiei Saudite, la 11 noiembrie, statele musulmane nu au căzut de acord cu privire la impunerea unor sancţiuni comprehensive asupra Israelului, aşa cum o ceruse preşedintele Republicii Islamice Iran, Ebrahim Raisi, scrie Agerpres.

Teheranul şi-a exprimat în mod repetat sprijinul pentru Hamas după atacul său asupra Israelului de la 7 octombrie, dar a negat implicarea directă în plănuirea sau executarea acestuia.

Pe de altă parte, atât la demonstraţii, cât şi din rândul armatei, au existat apeluri ca Iranul să sprijine Hamas mai activ, în linie cu politica dură anti-israeliană de la revoluţia din 1979.

Observatorii cred că este improbabil ca Teheranul să intervină în actualul conflict dintre Israel şi Hamas, întrucât ţara se află într-o criză economică şi nu-şi permite o confruntare militară cu Israel sau cu SUA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here