Săptămâna trecută, un judecător din Los Angeles l-a declarat oficial pe Hastings nevinovat și a șters din cazierul său condamnarea și urmărirea penală.

  • „Înseamna mult pentru mine. Sunt recunoscător pentru decizia judecătorului și pentru scuzele primite.
  • Sunt gata să merg înainte cu viața mea. Sunt un om fericit acum”, a spus Hastings în timpul unei conferințe de presă susținute după hotărârea judecătorului.

Maurice Hastings, în vârstă de 69 de ani, a fost eliberat din închisoare în octombrie 2022, după ce analiza unei probe ADN de la locul atacului din 1983 a dus la identificarea unui alt suspect.

El a executat 38 de ani de închisoare, după ce a fost condamnat pe viață pentru crimă, jaf și agresiune sexuală, în pofida faptului că martorii i-au susținut alibiul și nu a existat nicio dovadă fizică de la locul faptei care să îl incrimineze, potrivit unui comunicat de presă al Los Angeles Innocence Project, o organizație care luptă să-i exonereze pe deținuții condamnați pe nedrept.

ADN-ul găsit la locul crimei aparținea unui bărbat care a murit în 2020 în timp ce executa o pedeapsă pentru alte infracţiuni de răpire şi viol.

Încă din 2000, Hastings ceruse testarea ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă cererea i-a fost respinsă iniţial, conform CNN.

În timpul audierii, procurorul adjunct Martha Carrillo i-a prezentat lui Hastings „scuze întârziate” în numele biroului procurorului din Los Angeles:

  • „Îmi pare foarte, foarte rău pentru marea nedreptate pe care biroul meu și sistemul de justiție penală au comis-o asupra dumneavoastră. Sunt multe de învățat din asta.
  • Suntem umiliți de această lecție și o vom lua în serios.
  • Știu că nu este suficient să spui „îmi pare rău” pentru 38 de ani de închisoare și îmi dau seama de asta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here