Ultimele atacuri cu rachete ucrainene asupra regiunii Crimeea, ocupată ilegal, din această săptămână, au avut un impact puternic asupra capacității navale a Rusiei.

Analizând atacul, profesorul Michael Clarke, analist în domeniul apărării și securității și fost director general al Institutului Regal al Serviciilor Unite, a declarat pentru Sky News că atacul asupra flotei a fost „destul de eficient”, iar pagubele provocate de incendii pe nave vor necesita „foarte mult timp pentru a fi reparate”.

#Ukraine: Tonight in Crimea the Sevastopol Shipyard was hit with multiple Ukrainian strikes. At the time two Russian watercraft were undergoing repairs in drydocks- Pr. 775 „Minsk” landing ship and Pr. 636.3 „Rostov na Donu” submarine.

Both suffered damage to an unknown degree. pic.twitter.com/yIR55dGyyp

— uD83CuDDFAuD83CuDDE6 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) September 13, 2023

„Cei mai mulți analiști din domeniul apărării ar spune că nu vom vedea aceste nave operând din nou pentru o perioadă lungă de timp, dacă nu cumva vreodată”, a spus el.

Vorbind despre capturarea de către brigada armatei ucrainene a orașului Andriivka de la Rusia, Clarke a spus: „Au luptat cu ferocitate pentru asta și este doar o mică localitate… Imaginile sunt ceva desprins din Primul Război Mondial – devastare totală”, spune analistul

Clarke spune că principala realizare este că ucrainenii au desfășurat o operațiune de aproximativ trei zile și au înconjurat complet o brigadă motorizată rusă și au distrus-o complet.

„Ucrainenii sunt foarte încântați de acest lucru, deoarece le oferă mai multe opțiuni strategice la sud de Bahmut, unde fac progrese.”, adaugă expertul

Cu toate acestea, Clarke a precizat că progresele pe care le fac ucrainenii sunt „minuțioase și lente”.

„Acestea ar putea fi importante, dar încă nu este avansul pe care îl sperau acum câteva luni”, a adăugat el.

Kievul a declarat vineri că atacul cu drone rusești de joi spre vineri asupra unei regiuni care găzduiește un aerodrom militar ucrainean a arătat că Moscova vânează avioanele de război implicate în atacurile din această săptămână în Crimeea ocupată de ruși, relatează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here