Un bărbat în vârstă de 52 de ani din județul Satu Mare care s-a dezechilibrat și a căzut cu scuterul a murit în spital, iar familia acestuia acuză că trei centre medicale ar fi refuzat să îl primească de la Spitalul Județean Sau Mare, conform stirilorprotv.

SpitalFoto: Viktor Levi | Dreamstime.com

Bărbatul, din comuna Beltiug, lucra ca șofer în Germania și venise în vacanță în România. Săptămâna trecută, el a ieșit la plimbare cu un scuter, s-a dezechilibrat și a căzut din mers, fiind dus cu o ambulanță la Spitalul Județean Satu Mare, potrivit stirilorprotv.

„A derapat cu scuterul și i-a căzut pe piept. Un consătean l-a găsit și m-a sunat că îi e rău la soțul și ce să facă, dacă să sune ambulanță. În salvare s-a urcat pe picioarele lui,” a povestit soția bărbatului.

După aproape zece ore de la internarea la Spitalul Județean, un reprezentant al spitalului a sunat-o pe soția pacientului să îi spună că a intrat în stop cardio-respirator, dar că și-ar fi revenit. Până a ajuns însă femeia la spital, soțul său a murit. Ea spune că la spital a aflat că medicii au cerut ajutor colegilor din Cluj, Oradea și Baia Mare pentru transferul soțului său, însă aceștia ar fi refuzat.

Bărbatul avea o fisură de trahee, iar la spitalul din Satu Mare nu este niciun specialist în chirurgie toracică.

„Între 05:00 și 06:00 dimineața am vorbit și mi s-a spus că a făcut un stop cardiac și la 07:00 dimineața mi s-a spus că s-a refuzat transferul de la spitalul din Satu Mare, că s-a încercat sau au încercat transferul. Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani”, afirmă soția bărbatului, citată de stirileprotv.ro.

„Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă”, a declarat Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here