Liderii liberali și oamenii președintelui par a se fi abonat la ”NAȚIONAL”, la cum urmează cu sfințenie ”foaia de parcurs” pe care am dezvăluit-o în ultimele zile. Cea în care atât Klaus Iohannis, cât și Florin Cîțu, Nicolae Ionel Ciucă și alți ”năzuroși” liberali vor ”înghiți” fără să crâcnească ”broscoiul” pesedist.

(Preluare National – Catalin Tache):

Iohannis, Ciucă sau Cîțu nu mai au ce împărți liberalilor

Numai că ”patimile lui Iohannis” nu se opresc aici. Pentru că, astfel, după cum avertizam în lovitura din 27 octombrie, PSD-ul va negocia la sânge componența viitorului Cabinet nu după numărul miniștrilor conform algoritmului electoral, ci după bugetele ministerelor respective! Astfel că bătălia va fi una pe bani! Lucru confirmat de altfel chiar de Mihai Tudose, cu subiect și predicat. Fostul premier avertizând chiar la ora când ”eroul” Ciucă își preda mandatul că ”ministerele se vor împărți doar după bugetele acestora, în conformitate cu rezultatele de la ultimele alegeri”!

Le sparg pușculița!

De asemenea, după cum dezvăluiam chiar ieri, pe valul negocierilor se află din partea liberalilor ”cei trei B”, Bolojan, Boc și Bode. Iar din partea ”reformiștilor” pesediști Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Cel din urmă fiind extrem de tranșant de altfel atunci când a trasat ”linia roșie” peste care Partidul Social Democrat nu va trece. Și anume faptul că social – democrații nu vor accepta un număr sporit de posturi de miniștri în guvern, dacă respectivele ministere nu au și bugete pe măsura scorulului electoral de la ultimele alegeri parlamentare. Astfel că aproape nici măcar nu mai contează dacă Iohannis va reuși să îl mai impună în fruntea viitorului guvern pe Ciucă, Bolojan, Cîțu sau Bode… Ci doar faptul că ”Marele ospătar” nu va mai putea livra loialilor liberali fondurile din PNRR! Disperarea fiind atât de mare, încât oamenii președintelui au ajuns să le transmită celor ai lui Ciolacu ”flexibilitatea” de a ceda PSD-ului chiar și Ministeriul Afacerilor Externe sau Ministerul Apărării, ambele aflate în ”zestrea” prezidențială. Totul numai să nu le ”blocheze” Ministerul Finanțelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here