(Preluare Lumea Justitiei):

Activitatea inculpatei Kovesi din perioada in care a activat la Directia de Indrumare si Control din PICCJ este tinuta la secret. Halucinant, PICCJ refuza sa furnizeze date despre numarul lucrarilor intocmite de Kovesi invocand incalcarea prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal (Document)

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie condus de Bogdan Licu (foto stanga) a secretizat-o pe Laura Kovesi (foto dreapta). Mai exact, este vorba despre secretizarea datelor privind activitatea fostei sefe DNA in perioada in care aceasta a activat la Serviciul de Indrumare si Control din PICCJ, acolo unde i-a fost extrem de utila lui Licu, avand in vedere ca acesta a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa-i prelungeasca delegarea.

Lumea Justitiei a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa precizeze “cate lucrari/dosare a solutionat doamna procuror Kovesi Laura Codruta in perioada in care a activat in cadrul Serviciului de Indrumare si Control din PICCJ?”.

Raspunsul: refuz total. Si de-a dreptul halucinant, PICCJ invoca drept motiv pentru blocarea accesului la informatiile respective prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal.

Dupa modelul SRI, care a refuzat sa precizeze daca fostul sef de la Prahova, colonelul Silviu Deatcu, mai ocupa vreo functie in cadrul Serviciului, dupa ce a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa (click aici pentru a citi), PICCJ sustine ca daca ar da curs solicitarii Lumea Justitiei, ar incalca prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal. De noaptea mintii, la fel ca SRI, institutia condusa de Bogdan Licu invoca art. 2 lit. c) din Legea nr. 544/2001: „prin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila” (vezi facsimil).

Ce ascunde PICCJ?

Trebuie precizat ca Lumea Justitiei nu a solicitat CNP-ul, adresa, data de nastere ale Laurei Kovesi, ci doar cate lucrari a solutionat aceasta. Unde este incalcarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal? Dupa aceasta logica stramba, pe site-ul PICCJ nu ar trebui sa figureze numele persoanelor care conduc institutia, pentru ca prin publicare acestor informatii sefii PICCJ devin “persoane fizice identificate sau identificabile”, si s-ar incalca prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal.

Este cel putin ciudata in opinia noastra aceasta secretizare a activitatii Laurei Kovesi pe timpul cat a activat la Serviciul de Indrumare si Control, adusa acolo de fostul procuror general Augustin Lazar, unul din protectorii ei, si mentinuta de Bogdan Licu. Si afirmam asta, in conditiile in care Lumea Justitiei a solicitat strict numarul lucrarilor intocmite de fosta sefa DNA, si nu date din respectivele dosare. Am cerut date statistice.

Sa fie ceva ce trebuie ascuns cu orice pret, chiar si prin asumarea unor explicatii de tot rasul in privinta dosarelor facute de Kovesi in ultmele 15 luni la Serviciul de Indrumare si Control, ceva ce trebuie secretizat? Ne intrebam!

Iata raspunsul PICCJ la solicitarea Lumea Justitiei:

“In conformitate cu art. 12 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, sunt exceptate de la accesul liber al cetatenilor informatiile cu privire la datele personale.

Avand in vedere prevederile legale anterior mentionate, precum si pe cele ale art. 2 lit. c) din Legea nr. 544/2001 conform carora ,,prin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila”, informatiile solicitate nu va pot fi furnizate”.

foto: mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here