Trebuie sa fi auzit despre teoria „supravetuieste cel care se adapteaza”; trebuie sa fi auzit si afirmatia: „O mare linistita nu face niciodata marinari buni”.

Provocarile sunt peste tot. Iar afacerile – in general, si startupurile in special – nu fac exceptie de la nenumaratele provocari cu care ne confruntam astazi. In acest articol, va prezentam cateva dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta o afacere la inceput de drum, astfel incat sa daca planuiti sa infiintati o firma, sa aveti o imagine mai detaliata despre ce va asteapta in business:

Concurenta dura

Lumea afacerilor este destul de dura. Exista intotdeauna o competitie intre firme. Concurenta reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru supravietuirea afacerilor aflate la inceput de drum. Si daca incepeti o afacere online, concurenta devine si mai puternica.


Mediul competitiv tine startup-urile in picioare, deoarece nu exista nicio marja de eroare disponibila. Atat firmele B2B (business to business), cat si cele B2C (business to client) tind sa simta mereu concurenta puternica. Pentru a supravietui in acest mediu de afaceri competitiv, care acopera atat afacerile traditionale, cat si pe cele online, startup-urile trebuie sa joace agresiv si sa concureze la cele mai inalte nivele pentru a castiga recunoasterea atat de necesara printre grupurile de afaceri provocatoare si in expansiune.

Asteptari nerealiste

Succesul nu vine singur. Aduce asteptari cu el. De cele mai multe ori, aceste asteptari par realiste, dar in sensul real al cuvantului, sunt doar nerealiste. Acelasi concept este valabil si pentru startup-urile tinere.

Startupurile tind sa se confrunte cu provocari atunci cand isi stabilesc „asteptari nerealiste” in urma unui succes in plina crestere. Amintiti-va, succesul este de scurta durata si asteptarile nu se termina niciodata. Aici este momentul in care firmele nou infiintate trebuie sa inteleaga care sunt asteptarile reale. Sustenabilitatea este numele jocului. Iar sustenabilitatea necesita eforturi consistente.

Pentru a reusi intr-o lume de afaceri competitiva, business-urile noi trebuie sa aiba asteptari mari, dar controlate, pastrand vizualizarea resurselor disponibile, amploarea potentialului de crestere si alti factori de piata, este recomandarea oferita de www.infiintari-firme.net.

Angajarea candidatilor potriviti

Unul dintre cei mai importanti factori care definesc cultura organizationala in cadrul unei companii de start-up este sinergia echipei. O echipa cuprinde persoane cu capacitati similare si nivel de implicare identic. Pentru a dezvolta o cultura de echipa de mare succes, organizatiile in general – si in special startup-urile – trebuie sa angajeze candidati potriviti.

Exista un grup imens de persoane aspirante disponibile. Alegerea unui candidat adecvat care se potriveste suficient de bine este o sarcina deosebit de dificila. Este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta intreprinderile incepatoare in aceasta era digitala. Atunci cand angajeaza un candidat potrivit, organizatiile trebuie sa-si aminteasca o regula de aur: cine se aseamana se aduna.

Luarea deciziilor in parteneriat

Parteneriatul este esenta succesului. Iar aceasta logica este valabila si pentru startup-uri. In aceasta era digitala in continua expansiune si in continua schimbare, in care organizatiile trebuie sa lupte din greu pentru supravietuirea lor, startup-urilor le este greu sa gaseasca parteneri de incredere. Astazi este o mare provocare pentru startup-uri. Si in ceea ce priveste startup-urile tehnologice, miza parteneriatului este mult mai mare pentru ele.

Legarea unui parteneriat aduce mari beneficii pentru startup-uri, dar trebuie sa fie luate in considerare o varietate de factori inainte de a lua orice decizie de a colabora cu o alta companie care lucreaza in acelasi ecosistem. Pentru a obtine beneficii maxime dintr-un parteneriat, companiile de start-up ar trebui sa caute organizatii care se bucura de o prezenta solida pe piata si de o buna reputatie in randul gigantilor din industrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here