Silicon Valley Bank (SVB) le-a acordat prime anuale angajaţilor, cu doar câteva ore înainte ca autorităţile americane să pună capăt activităţii instituţiei, ”bonusuri” prevăzute de mult timp, potrivit unor angajaţi ai băncii, dezvăluie site-ul Axios.

Silicon Valley BankFoto: Jeff Chiu / AP / Profimedia

Angajaţi SVB au povestit şi altor publicaţii americane că primele anuale se acordau în mod tradiţional în doua zi de vineri din martie, citează News.ro.

Suma acestor ”bonusuri” – frecvente în sistemul bancar – este însă necunoscută pentru moment.

Un site american de recrutare evaluează însă la 12.000 de dolari suma primelor acordate asociaţilor SVB şi la 140.000 de dolari suma primelor acordate conducerii SVB.

Potrivit Bloomberg, angajaţii SVB erau în 2018 – cu un salariu mediu de 250.683 de dolari la acel moment – unii dintre cei mai bine plătiţi salariţi ai băncilor americane cotate pe bursă.

În pofida faptului că era prevăzută de mult timp, plata acestor prime ridică întrebări.

Ea a avut loc vineri dimineaţa, în plin ”bank run” – momentul în care clienţi SVB, cuprinşi de panică, încercau să-şi recupereze banii pe care i-au depus, pentru a nu pierde totul.

În zadar, însă, SVB nu mai dispunea de lichidităţile necesare pentru a face faţă acestui val de cereri şi a sfârşit prin a fi închisă.

Numai angajaţii americani ai SVB au încasat prima aferentă lui 2022 vineri.

Angajaţii internaţionali ai băncii urmau să încaseze această primă mai târziu, în martie, însă nu o vor mai face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here