Fermierii celor mai radicale grupuri sunt pregatiţi să invadeze mâine străzile platoului Heysel, din cartierul Laeken, pentru o maxi-demonstrație împotriva politicilor UE organizată de asociația olandeză Farmers Defence Force cu sprijinul mai multor lideri politici europeni ultranaționaliști, citează rador Radio România.

În total, sunt așteptate peste 5 mii de vehicule agricole din Olanda, Belgia, Germania, Polonia, România, Italia și Spania.

Protestul va iniţia mâine dimineață în zori, începând cu ora 6, în zona adiacentă celebrului Atomium, simbol al Expoziției Universale din 1958.

Pe scena special amenajată pentru această ocazie se vor alterna fermieri, crescători și reprezentanți ai formaţiunilor de ultra-dreapta: de la flamanzii din Vlaams Belang la polonezii din PiS și Konfederacja, apoi membrii ai Forumului pentru Democrație al olandezului populist Thierry Baudet și mișcarea spaniolă Plataforma 6F, un grup apropiat de Vox. Potrivit programului publicat de organizatori, Italia va fi reprezentată de liderii fermierilor din peninsulă: Salvatore Fais și Guido Marini.

Demonstrația s-ar putea extinde – deși într-o formă mai limitată – și în zona instituțiilor UE, care a fost deja incendiată de mai multe ori în ultimele luni. Poliția belgiană a emis o notă prin care avertizează cu privire la „posibile întreruperi în trafic”, sfătuind populația să folosească transportul în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here