(Preluare National – Catalin Tache):
Deși a fost nevoit să suspende cel puțin momentan regionalizarea Jandarmeriei în urma ”loviturilor” din ”Național”, ministrul de Interne continuă să ceară eficientizarea activității acestei arme. Și mai ales strângerea ”robinetului financiar”, Marcel Vela dând chiar și câteva binevenite exemple de cum au fost tocate sume exorbitante pe tot felul de achiziții fără nicio noimă. Astfel că, luând de bună intenția ministrului, furnizorii legali de informații îi pot prezenta oricând acestuia o altă ”ciudățenie” financiară desfășurată în aceste zile în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Acolo unde inspectorul general Bogdan Enescu, cel procopsit și cu porecla ”Motanul” în sistem după ultima noastră ”dezvăluire” a luat deja primele măsuri de ”eficientizare” financiară.
Și nu este vorba aici de proiectul de ”destructurare” a grupărilor mobile de jandarmi și înființarea unor mici detașamente repartizate pe lângă inspectoratele județene. Ci de acordarea ”OSCAR”-urilor, salariile de merit la care bineînțeles că râvnesc toate cadrele. Numai că, ghinion, uite că anul acesta, după instalarea la comanda Jandarmeriei Române a colonelului Bogdan Enescu, nu au mai ”pupat” salariile de merit directorii sau comandanții a diverse structuri din cadrul IGJR. Cărora li s-au tăiat practic ”pe linie” sporurile de 50 la sută.
Iar alți comandanți de-abia s-au lipit cu greu de ”bonusurile” de 40 sau 30 la sută. Iar cum decizia acordării acestor salarii de merit stă direct în pixul inspectorului general, colonelul Bogdan Enescu și-a asumat implicit întreaga responsablitate pentru această ”autoflagelare financiară” la nivelul IGJR. Și care- de ce să nu o recunoaștem- a dat chiar bine ca imagine la nivelurile ierarhice superioare. Cele care însă trebuie să verifice și care au fost motivele pentru care, după cum ”fierbe” deja IGJR-ul, în timp ce directori și comandanți plini au fost tăiați de pe lista ”merituoșilor”, în schimb ar fi fost propulsată spre un salariu de merit de 50 la sută jandarmerița ilfoveană Constantin Mădălina Cătălina… Adică nimeni alta decât juna parteneră de viață asumată a inspectorului general! Chiar să nu mai fi fost și alți ”merituoși” în toată Jandarmeria Română, decât noua ”prima doamnă”…? Astfel că o banală verificare a informației care deja agită periculos de mult apele în Jandarmerie chiar că nu are de ce să-i strice ministrului Vela…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here