E ceva ingrijorare pe la Ministerul Justitiei. Asta dupa ce ministrul Catalin Predoiu a dat ordin sa se inceapa marea evaluare. Adica fiecare angajat urmeaza sa fie evaluat, in cadrul unui proces de debirocratizare si digitalizare. Temerile sunt insa ca de fapt aceasta operatiune ascunde niste concedieri iminente. Si cum stim ca Predoiu vine dintr-un partid specializat in taieri de salarii, de pensii si concedieri, ne referim la PDL vopsit azi in PNL, ingrijorarile angajatilor din MJ nu sunt deloc nejustificate.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a condus in 5 iunie 2020 sedinta Colegiului ministerului Justitiei si a cerut, printre altele, evaluarea angajatilor.
Ministrul a abordat doua teme, masurile luate in cadrul MJ derivand din starea de alerta si agenda profesionala.
Potrivit MJ, Catalin Predoiu a cerut ca directorii sa se implice in aplicarea masurilor de protectie sanitara de catre toti angajatii ministerului. Astfel, directorii din minister isi vor asuma sarcinile de coordonare inclusiv din perspectiva acestor masuri. Directorii au primit instructiuni clare din partea ministrului pentru a sta de vorba cu angajatii pentru a mentine o cultura a protectiei.

Legea va fi aplicata cu strictete in Ministerul Justitiei, atat in privinta prescriptiilor, cat si in privinta sanctiunilor.

Totodata, ministrul a cerut ridicarea performantei manageriale la nivelul fiecarei directii, a cerut directorilor sa isi asume evaluarea fiecarui angajat din subordine, sa isi asume decizii si sa debirocratizeze activitatea directiilor.
Directorii ministerului sa fie mai exigenti in privinta managementului. Am lansat un program de debirocratizare, inclusiv prin asumarea responsabilitatii deciziilor la nivel de directori. Pregatim primele masuri pentru digitalizare. E nevoie de mai multa comunicare privind activitatea directiilor. Publicul nu are o imagine clara privind specificul activitatii MJ.
Sunt chiar si parlamentari care nu stiu ce atributii si puteri avem sau nu avem. E datoria noastra sa informam cetatenii cu privire la atributiile ministerului. E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ, care sa depaseasca temele consacrate mediatic si sa ajunga pana la agenda tehnica sectoriala, eliminand orice confuzie intre activitatea ministerului si cea a departamentelor juridice ale altor ministere, ale instantelor si parchetelor. Directorii din minister si departamentul de comunicare se vor implica in acest efort
, a declarat Catalin Predoiu.

Sursa: Lumea Juridica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here