În cazul tragic al lui Eduard Giosu, tânărul care a murit după intervenția poliției, dosarul a fost clasat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Această decizie a stârnit critici și nelămuriri din partea familiei decedatului și a opiniei publice. Dosarul viza acuzații de omor, purtare abuzivă și ultraj deschis în legătură cu decesul lui Eduard Giosu, iar familia acestuia a susținut că polițiștii ar fi provocat fatalitatea.

Parchetul a explicat că a dispus clasarea acestei cauze în urma unei anchete îndelungate. Infracțiunea de omor a fost clasată deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală, iar în cazul acuzației de purtare abuzivă s-a considerat că există o cauză justificativă. De asemenea, cele două infracțiuni de ultraj au fost clasate din cauza decesului făptuitorului.

Autopsia medico-legală a arătat că moartea lui Eduard Giosu a fost violentă, survenind sub influența a cinci tipuri de droguri. Concluziile medicilor legiști au evidențiat traumele grave suferite de victimă, inclusiv hemoragii cerebrale, dilacerări și hemoragii cerebrale secundare. Ancheta a evidențiat că leziunile care au condus la deces au survenit în timp ce tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Astfel, conform informațiilor Parchetului, evenimentele care au condus la tragicul deces al lui Eduard Giosu au fost detaliate conform declarațiilor polițiștilor implicați, martorilor și investigațiilor la fața locului. Acestea au inclus urmărirea și imobilizarea tânărului, utilizarea de mijloace din dotarea poliției și acțiunile ce au avut loc până la momentul decesului.

Reacția aprigă a opiniei publice la acest caz a fost generată și de imaginile surprinse în timpul intervenției poliției, care au arătat momentele controversate ale incidentului. Familia lui Eduard Giosu a acuzat că el ar fi fost agresat de polițiști, susținând că leziunile fatale nu au fost rezultatul căderii voluntare a tânărului.

Incidentul, implicând cinci polițiști, continuă să ridice semne de întrebare cu privire la acțiunile acestora și la modul în care au gestionat situația, generând un amplu dialog public despre abuzurile de autoritate și necesitatea de a asigura intervenții corecte și responsabile din partea forțelor de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here