Mircea Geoană: „Rusia nu are intenția de a ne ataca nuclear; discuții despre creșterea producției în industria de apărare”

În afara analizei situației generale de securitate, Geoană afirmă că se va aborda și subiectul creșterii producției în industria de apărare. „Vom discuta despre creșterea producției de apărare și utilizarea eficientă a banilor pe care contribuabilii noștri îi vor investi în domeniul apărării. Avem vremuri complicate, avem nevoie de o armată puternică, de securitate națională și colectivă de primă calitate. Vom analiza și ce implică aceasta pentru revitalizarea industriei de apărare în Europa și, sperăm, și în țara noastră, România, pentru că avem potențial ingineresc și de locuri de muncă bine plătite și este important să fim pregătiți și să profităm de această oportunitate”, a declarat Geoană.

De asemenea, se va discuta despre sprijinul acordat Ucrainei și Republicii Moldova, care se confruntă cu un asalt hibrid extrem de agresiv din partea Federației Ruse. „Rusia nu are potențialul și nici intenția de a ne ataca militar, dar va folosi diverse instrumente – atacuri cibernetice, dezinformare, implicarea în alegerile noastre, atacuri asupra infrastructurii critice a Alianței noastre”, a adăugat Geoană.

Întâlnirea Președintelui Joe Biden și a omologilor săi NATO la Washington în această săptămână are loc în contextul marcării a 75 de ani de la înființarea celei mai mari organizații de securitate din lume, în timp ce Rusia își intensifică prezența pe terenul de luptă din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here