(Preluare National – Catalin Tache):

Se strânge ”lațul” anchetelro în jurul comolenului Bogdan Enescu

Iată că deși șeful Jandarmeriei încearcă să stopeze într-un mod la limita șantajului scurgerile de informații către ”Național”, deja dezvăluirea privind suspiciunea pontării cu de la sine putere a sute de ore suplimenatre lunar în plină stare de urgență se dovedește a fi ”începutul sfârșitului” pentru colonelul Bogdan Enescu.

Dumitru Coarnă, denunț penal împortiva șefului IGJR

Astfel că, de parcă nu ar fi fost de ajuns dosarul penal deschis de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție și descinderea în birourile IGJR a Direcției Generale Audit Intern din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informații de ultimă oră arată că ambele anchete vor fi extinse și cu privire la perioada în care acesta ocupa funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov. Fiind dispuse verificări și asupra modului de pontare a orelor suplimentare din acea perioadă, atât pentru sine cât și pentru subofițerul Cătălina Constantin.

Mai mult chiar, ”lațul” se strânge tot mai mult în jurul ”Motănelului” Enescu odată cu depunerea unei noi plângeri penale, înregistrată cu nr. 8668/27.07.2020 la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Și în care Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, prin președintele Dumitru Coarnă a depus un denunț devastator la adresa colonelului Bogdan Enescu!

Parchetul Militar, propria anchetă!

Drept urmare, anchetelor aflate deja în desfășurare i se adaugă una nouă, instrumentată de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Cei care au primit următorul denunț oficial împotriva inspectorului general al Jandarmeriei Române din partea SNPPC :

” În fapt, am luat cunoștință de faptul că domnul colonel Bogdan Enescu, Inspector General al Jandarmeriei Române , în lunile aprilie, mai și iunie 2020 și-a adăugat un număr total de peste 800 de ore suplimentare în mod fictiv și a utilizat înscrisurile ce cuprindeau respectivele înregistrări cauzând un prejudiciu instituției, săvârșind astfel infracțiunile de abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art.297 C.pen., fals intelectual, faptă prev. și ped. de art.321 C.pen., uz de fals, faptă prev. și ped. de art.323 C.pen., fapte săvârșite în concurs. Arătăm în prealabil că, în conformitate cu dispozițiile art. 114 din Codul muncii,(…) chiar dacă ar fi fost în realitate prestate, domnului colonel Bogdan Enescu nu îi era permis să presteze un număr atât de ridicat de ore suplimentare. Totodată, în conformitate cu art. 121 C.

Muncii, munca suplimentară urmează a se face la cererea angajatorului ori, din cunoștințele noastre nu a existat vreun astfel de document oficial, în speță ordin al Ministrului Afacerilor Interne , prin care să i se solicite prestarea respectivului număr de ore suplimentare. În orice caz, având în vedere nelegalitatea prestării unui număr atât de ridicat de ore suplimentare considerăm  că nici nu ar putea exista un astfel de document având în vedere că în situația în care ar exista, respectivul act adminsitrativ ar f lovit de nulitate absolută, fiind contrar dispozițiilor art. 121 C. Muncii.

În concluzie, prin adăugarea în trei luni diferite a respectivelor ore suplimentare, întocmirea de înscrisuri privind orele suplimentare ce nu au fost efectuate urmată de folosirea respectivelor înscrisuri pentru a beneficia de sporul de ore suplimentare cauzând în acest mod un prejudiciu instituției din care face parte reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu în formă continuată, o infracțiune de fals intelectual în formă continuată, o infracțiune de uz în fals în formă continuată, toate aceste infracțiuni aflându-se în concurs” se mai arată în denunțul penal făcut de către SNPPC în urma seriei de dezvăluiri din ”Național”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here