(Preluare Inpolitics):

Un eveniment creat din nimic, azi: scandal în stradă, la DNA, la audierea lui Liviu Dragnea, abuzuri, răcnete, proteste, violențe, jandarmi și poliție. O acțiunea care confirmă: a început antrenarea lui Dragnea pentru Olimpiada anti-PSD.

Să o luăm metodic.

Aflăm că Liviu Dragnea a fost azi chemat la DNA doar ca să fie informat că se menține sechestrul în dosarul Teldrum.
Ieșit de la audierile extrem de rapide, Dragnea declară că ar fi putut fi reprezentat doar de avocat, dată fiind banalitatea operațiunii, dar i s-a transmis că e musai să fie prezent în persoană.

Audiat la DNA pentru o frecție, exact la ora la care era programat pentru analize medicale.
În plus, în fața instituției au apărut scandalagii de profesie Mălin Bot și Marin Ceaușescu.
Nici fostul lider al PSD nu a fost lăsat singur, la fața locului apărînd un grup de pensionari nervoși avînd pancarte cu mesaje precum „Opriți hărțuirea nevinovaților” și „Liviu Dragnea nu uita, dreptatea e de partea ta”.

Pensionarii aruncă în Ceaușescu și Bot cu ouă aduse de acasă și cu iaurt, un tratament dur în premieră pentru cei doi eroi ai mișcării tefeliste.

Și le strigă să meargă la muncă.

S-au împărțit și pumni, a curs și sînge, s-a lăsat și cu agresarea oamenilor unei televiziuni percepute de mulți ca fiind a sistemului.

Un eveniment nu foarte lung, dar perfect orchestrat pentru lansarea unor mesaje cu tîlc, intens mediatizate, inclusiv live:

– Liviu Dragnea este tot mai mult o victimă a sistemului, care îl hărțuie fățiș chiar și după ieșirea din pușcărie.
– I se pune în pericol pînă și sănătatea, care e sfîntă pentru orice om.
– E lipsit și de dreptul la apărare, odată ce avocata nu a venit cu el.
– Dacă puterea și instituțiile sale de forță fac asta, trebuie că se tem de simbolul Dragnea.
– Liviu Dragnea are susținerea și recunoștința oamenilor simpli, din popor, a pensionarilor, care nu uită cîte a făcut ”eroul” pentru ei.
– Oameni simpli care au, totuși, curajul de a-i pune la punct pe indivizi precum Bot sau Ceaușescu, detractori tradiționali ai PSD și ai electoratului acestuia. Ce nu au făcut marii pesediști în atîția ani, au făcut o mînă de seniori: le-au tras un perdaf zdravăn hulitorilor.
– În vremea asta, liderii PSD asistă impasibili la prigonirea lui Dragnea de către sistem, refuzînd să miște un deget în apărarea lui.
– Liderii PSD sunt niște lași, practic complici ai puterii actuale.
– Refuzînd să îl apere pe Dragnea, preferatul pensionarilor, ei se dezic de temelia propriului electorat.

În consecință, cînd Dragnea va începe să acționeze politic, curînd, să se știe cu precizie de cine trebuie să țină aproape susținătorii PSD.
Dragnea a început antrenamentul pentru lupta contra PSD, sub ochii atenți ai puterii. Azi, a fost o rundă de succes, am spune, cu o mediatizare de excepție. Vor urma noi runde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here