Neculai Gălățanu are 48 de ani, este gălățean, fost ofițer militar, absolvent al cursurilor Academiei Militare Mircea cel Bătrîn.

 În urmă cu 13 ani a pus punct carierei militare și s-a apucat afaceri prin firma SC Karan Business and Finances SRL.

       De la postura de “om de afaceri” si fost candidat independent la Camera Deputaților, Nicu Galateanu s-a reprofilat si a trecut la seducerea unor femei de afaceri in scopul escrocarii cu mari sume de bani, santajarea acestora, angajarea in cadrul Serviciului Roman de Informatii contra sumei de 5000 de euro si in schimbul unor favoruri sexuale.

Numitul Galateanu Neculai, domiciliat in oras Mangalia se prezinta victimelor sale ca fiind angajat activ si/sau in rezerva (dupa caz, adica dupa tepele care intentioneaza sa le aplice victimelor) al Serviciului Roman de Informatii si ca ar detine relatii la nivel inalt in parchete, instante si/sau alte institutii.

Concret, in luna iunie 2019, Galateanu Nicolae s-a prezentat la o cunostinta si buna prietena a unei femei de afaceri escrocate cu mari sume de bani, patroana in Navodari unde i-a solicitat suma de 5.000 Euro in schimbul promisiunii de a o angaja pe fata acesteia in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Fetei i-a solicitat si eventuale servicii sexuale.

Dupa achitarea acestei sume, Galateanu Nicolae a inscris-o pe G.O la examenele preliminarii ce se tin in cadrul procesului de angajare la SRI, respectiv la examenul psihologic.

La cca doua zile, G.O. a primit un email de la aceasta institutie prin care era anuntata ca “nu corespunde nevoilor si cerintelor” SRI.

Pentru a masca aceasta escrocherie, Galateanu Nicolae a revenit cu propunerea ca sa o inscrie pe fata in cauza la un “Masterat” in cadrul Academiei de Informatii “Mihai Viteazul” apartinand SRI si cu promisiunea ca dupa ce termina acest “masterat” va fi angajata cu siguranta in acest serviciu, aspect  cu totul fals.

 Mai mult, Galateanu Nicolae a incercat sa o escrocheze anterior si pe o alta patroana din Constanta, in mod similar, utilizand aceeasi “schema”.

Astfel, in luna octombrie 2018, Galateanu Nicolae   i-a solicitat 10.000 de euro unei patroane de Statie Peco, pentru a ii rezolva problemele aceasteia din urma, probleme ce ar fi constat intr-un proces cu ANAF-ul in care i se solicita anumite penalitati.

Patroana in cauza, S.D. a refuzat sa se lase pacalita.

Tabloul infractional al gruparii coordonate de Galateanu Nicolae este mult mai amplu, sens in care vom reveni cu modul de actiune si membrii acestei grupari.

Intre timp, ziarul Incisiv National a solicitat oficial SRI date cu privire la modul cum a fost inscrisa persoana inselata ca va fi angajata in aceasta institutie si eventualele legaturi pe care acest escroc le detine cu profesori din cadrul Academiei de Informatii “Mihai Viteazul” apartinand SRI.

Totodata, Incisiv National a sesizat organele competente cu privire la santajele pe care acest escroc incearca sa le aplice victimelor sale escrocate pentru a le intimida sa nu sesizeze organele de cerecetare penala. Vom reveni. (Ramona E.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here