Mafia albaneză, Puterea și Extinderea în Europa

Se presupune că mafia albaneză este condusă de peste 15 familii mafiote, cu alianțe puternice în întreaga Europă. Parteneriatele lor includ mafioți de marcă precum ‘Ndrangheta și Camorra din Italia, cartelul mexican Sinaloa, Sacra Corona Unita, Societa Foggia, mafia siciliană și mafia turcă. Mafia bulgară și cea română au colaborat de asemenea cu rețelele albaneze, monopolizând mai multe afilieri internaționale și presupunându-se că au conexiuni puternice cu politicieni din Europa.

Mafia albaneză este apreciată pentru eficiența sa, combinând tradiția crimei organizate cu o abordare modernă și flexibilă. O disciplină internă strictă și un sistem de închidere endogamică, promovând căsătoriile interne în cadrul organizației, consolidează coeziunea și rezistența clanurilor. De asemenea, se remarcă prin implicarea elementelor transnaționale în procesele de conducere, susținută de o infrastructură logistică robustă.

Activitățile criminale ale mafiei albaneze, care includ traficul de droguri, arme și persoane, s-au diversificat și extins în contextul crizei refugiaților și a conflictelor din Orientul Mijlociu. Mafia albaneză facilitează imigrația ilegală în UE prin intermediul Italiei. Se consideră că controlează o mare parte a pieței europene de droguri, în special traficul de cocaină evaluat la aproximativ un miliard de dolari americani, având distribuitori experimentați în diverse orașe europene, inclusiv Londra.

Interceptările și investigațiile extinse asupra activităților mafiei albaneze dezvăluie o organizație complexă și capabilă, remarcându-se printr-o activitate infracțională sofisticată și puternică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here