Compania TAROM a anunţat semnarea contractului de leasing pentru achiziţia a două aeronave Boeing 737 MAX 8 cu CDB Aviation, subsidiara irlandeză a CDB Financial Leasing Co., Ltd. Aceste aeronave vor fi livrate în perioada decembrie 2025 – ianuarie 2026 și vor avea o capacitate de 189 de locuri. Această achiziţie face parte din procesul de modernizare a flotei TAROM, contribuind la standardizarea și eficienţa operaţională a companiei.

Cele două aeronave Boeing 737 MAX 8 vor permite TAROM să ofere servicii de calitate superioară călătorilor, reducând în același timp costurile de operare. Colaborarea cu CDB Aviation susţine planurile de modernizare ale TAROM și ajută la creşterea eficienţei operaţionale.

Achiziţia aeronavelor noi este o măsură importantă în planul de redresare a TAROM și a fost esenţială pentru aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană. Aeronavele Boeing 737 MAX 8 vor contribui la întărirea poziţiei companiei pe piaţă și la reînnoirea flotei.

TAROM, compania naţională de transporturi aeriene a României, înfiinţată în 1954, deţine o flotă de 18 aeronave și operează 70 de destinaţii atât cu aeronave proprii, cât și în parteneriat code share. Membră a Alianţei SkyTeam şi a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), TAROM are un rol esenţial în promovarea industriei aviatice din România şi a conectivităţii regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here