Ce abatere disciplinara i-a fost pusa-n carca judecatoarei-activiste si ce a hotarat Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM?
O judecatoare-activista, care in 2017 a semnat memoriul Forumului Judecatorilor din Romania impotriva legilor justitiei, a primit o veste buna miercuri, 11 martie 2020.
Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a respins actiunea disciplinara formulata de catre Inspectia Judiciara impotriva magistratei.
Ne referim la judecatoarea Cristina Dumitriu, de la Judecatoria Piatra Neamt. Ea a fost trimisa in judecata disciplinara pentru presupusa comitere a abaterii prevazute de art. 99 lit. r teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „neredactarea hotararilor judecatoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.
Minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara:
„Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Dumitriu Cristina – judecator in cadrul Judecatoriei Piatra Neamt pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.
Sursa: Lumea Juridica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here