(Preluare National – Catalin Tache):

Gafa de protocol de la Ziua Marinei Militare are o explicație tot la … Protocol! Astfel că dacă Delia Dinu a fost cu capul în nori  în spatele lui Klaus Iohannis, prim-planul fiind luat de consilierul prezidențial pe probleme de securitate, generalul Ion Oprișor, a ajuns până și șeful statului să fie luat de chelner!

Oprișor, cu capul plecat după gafa din port

Desigur, faptul că altfel atât de sobrul provincial Klaus Iohannis putea fi lesne luat drept unul dintre membrii paradelor nocturne cu personaje pitorești de la resorturile lui Murad nu a fost singura gafă majoră de protocol din Portul Constanța. Acolo unde ”buimac” încă după beția de acum 21 de ani, premierul Florin Cîțu a încercat să se gudure pe lângă ”șeful cel mare”, suind cu el la bordul Fregatei ”Mărășești”, de l-au dat militarii jos!

Klaus, ai băut după Cîțu?

Acum, lăsând gluma la o parte, se vede încă o dată influența totală pe care șefa Protocolului, Delia Dinu o are la nivelul Administrației Prezidențiale. Și fără de care, după șapte ani de mandat, Klaus Iohannis încă nu este în stare să se îmbrace singur.

Nici Deliei Dinu nu-i mai pasa de Iohannis

Și dacă a ajuns să îl întrebe pe Oprișor cum îi stă la pantaloni negri, cămașă albă, sacou alb și papion negru, atunci nici bietul general nu este de vină că i s-a părut acceptabil. Mai ales că doar se știe cât de mult îi plac chelnerii lui Oprișor! Cel care, totuși, fiind consilier pe probleme de securitate, ar fi putut să îl tragă de mânecă pe președinte, barem atunci când Iohannis a luat-o pe arătură cu așa-zisele uluitoare dotări de ultimă oră ale Marinei Militare Române din Marea Neagră! Cele care or fi ele sublime în ședințele CSAT, dar în realitate, pe ruginitele fregate fără armament prezente la paradă lipsesc cu desăvârșire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here