„Gărzile de frontieră ale FSB (securitate internă) și unități ale Ministerului rus al Apărării au respins o tentativă a unui grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere de a pătrunde pe teritoriul Federației Ruse”, a dat asigurări guvernatorul Alexander Bogomaz pe serviciul de mesagerie Telegram.

Atac cu dronă revendicat

O grupare de gherilă rusă a revendicat un atac cu dronă comis duminică la Kursk, în Rusia, potrivit Sky News.

Corpul voluntarilor ruși pro-ucraineni (RVC) a declarat că au trecut „din nou frontiera poroasă fără interferențe” înainte de a lovi un aerodrom militar.

„Toate țintele vizate au fost distruse. Subliniem: obiective legitime care au adus durere și moarte în orașele ucrainene pașnice”, a postat grupul pe Telegram.

Aceasta a afirmat că operațiunea a fost întreprinsă împreună cu „contrainformațiile militare ale SBU” – serviciul de informații al Ucrainei -, însă SBU a declarat anterior că RVC este un grup clandestin rusesc independent.

Cine sunt RVC

RVC a ținut prima pagină a ziarelor în lunile mai și iunie, când a lansat incursiuni din Ucraina în regiunea Belgorod din Rusia și a capturat mai mulți soldați.

Miliția a fost fondată de un cetățean rus de extremă dreapta în vara anului trecut și este formată din ruși care au luptat în și pentru Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here