(Preluare National –  Catalin Tache):

Gata, după ce adevărații băieți deștepți ai sistemului s-au debarasat deja de ”iconița” albastră de pe telefoanele mobile, la fel cum au făcut de altfel la momentul oportun și cu cea verde, ”Scandalul Signal” poate începe! Și va fi unul devastator, cel puțin la nivelul sistemului, acolo unde un raport contrainformativ absolut incendiar care va fi pus mult mai curând decât se așteaptă unii inclusiv pe masa de lucru a președintelui Klaus Iohannis ar putea duce la ”îngenucherea” definitivă a Serviciului de Telecomunicații Speciale. Serviciu care nici nu a fost bine lăsat să-și revină ”din pumni” după Caracal,  că tocmai ce este din nou ”înghesuit” în corzile sistemului  în urma unui scandal de spionaj fără precedent în România postdecembristă.

After subsequent leaks of emails by WikiLeaks and suspected Russian hacks of the Democratic National Convention (DNC) the Clinton campaign is said to advise campaign members to use a messaging app approved by Edward Snowden called Signal. The app uses data encryption to send messages only readable by the designated receiver. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Pentru că pur și simplu în altă parte s-a ajuns la concuzia că ”STS-ul are codurile Signal”! Și, drept urmare, convorbirile unor nume grele din sistem ar fi putut fi astfel monitorizate, ceea ce a produs o iritare extremă. Chiar dacă datele astfel obținute bineînțeles că nu vor putea fi folosite niciodată legal, în vreo instanță, ca și în cazul celor de pe WhatsApp, în lipsa unei eventuale percheziții informatice a telefoanelor propriu-zise. Numai că unii dintre cei care se simt vizați de informațiile privind ”spargerea Signal”-ului de către STS acuză și faptul că  la mijloc nu ar putea fi o simplă ”mână criminală” a vreunui angajat sau a unui grup interior de interese, ci chiar o întreagă strategie pusă în aplicare încă din momentul promovării ”Dragon”, propria aplicație de mesagerie instant a Serviciului de Telecomunicații Speciale. Și care, deși a fost anunțată ca fiind strict un fel de ”internet intern” al angajaților STS, a inflamat spiritele în restul sistemului încă dinainte de instalarea acestei controversate aplicații…

După whatsApp, nici ”signal”-ul nu mai este permis ”în pădure”

Spionaj sau răfuială…?

STS, din nou în corzi

Acum, după ce de-abia am dezvăluit că ”se joacă la rupere” la nivelul sistemului în vederea schimbării totale a liniilor pentru declararea ”hegemoniei” sereiste, normal că pe unii îi poate duce gândul și la un veritabil ”atac raider” dus împotriva STS-ului. Cu toate că varianta de lucru a folosirii ”scandalului Signal” drept preambul al declanșării unei operațuni mascate de”preluare ostilă” este una greu de luat în calcule, ținând cont de ”nivelul” unde se joacă, dar și de faptul că ”suspiciunile rezonabile” și ”indiciile temeinice” pe care se bazează acuzele sunt deja pregătite pentru a fi supuse inclusiv informării președintelui și chiar a CSAT-ului deopotrivă. Desigur, trăim într-o țară în care aproape că nu mai este ”buticar” să nu fie sigur că este filat și interceptat… Numai că aici este vorba de ”lucruri serioase”, suspiciunile privind strict ”monitorizarea” anumitor factori de decizie strict din interiorul sistemului, ci nu a românilor de rând… Iar o altă dovadă că situația este cu adevărat una ”explozivă” este reprezentată de operațiunea fără precedent de ”instruire contrainfomativă” făcută deja ”prin păduri” de a se renunța ”de îndată” la abordarea oricărui subiect de interes pe ”Signal”… Ceea ce ar fi fost, totuși, prea mult pentru o simplă diversiune… Oricum, singura necunoscută este în spatele cui va fi pus ”scandalul STS”, mai ales dacă acesta nu va mai fi ”detonat” public și se va prefera ”spălatul rufelor murdare” în interiorul sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here