Cabinetul de securitate s-a reunit după ce un bărbat a ucis șapte persoane și a rănit alte trei lângă o sinagogă din cartierul Neve Ya’akov din Ierusalim vineri seară. Într-un al doilea atac, un palestinian de 13 ani a împușcat două persoane.

Miniștrii au ales să anuleze Asigurările Naționale și alte prestații sociale pentru familiile celor care susțin acțiunile teroriste, urmând ca duminică, în ședința Cabinetului să se adopte o lege prin care se anulează actele de identitate ale membrilor familiei teroriștilor.

Netanyahu a mai spus că „miilor de civili” li se vor acorda permise de a purta arme de foc prin accelerarea și extinderea procesului de licențiere.

Alți soldați și polițiști vor fi dislocați, iar forțele de securitate se vor lansa într-o serie de operațiuni pentru a colecta informații, a confisca armele de foc ilegale și a efectua arestări, a spus Netanyahu.

Ministrul Securității Naționale de extremă-dreapta, Itamar Ben Gvir, membru al cabinetului de securitate, a declarat după întâlnire că va propune în curând o lege care să permită pedeapsa cu moartea împotriva teroriștilor.

„Sper că va trece cu o mare majoritate”, a spus el.

În declarațiile sale de la sesiunea cabinetului de securitate, Netanyahu a promis un răspuns decisiv la atacuri. „Răspunsul nostru va fi puternic, rapid și precis”, a spus el. „Oricine încearcă să ne rănească – îi vom face rău lui și oricui îl ajută.” „Nu căutăm escaladarea, dar suntem pregătiți pentru orice scenariu”, a adăugat Netanyahu.

„Le solicit cetățenilor să nu ia legea în mâinile lor. Avem o țară suverană, cu o armată, un guvern și forțe de securitate excelente”, a spus Netanyahu. „Lăsați-i să-și facă treaba.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here