Pazea, ca s-au trezit sclavii Laurei Kovesi si si-au regasit in sfarsit sangele din instalatie! Marti, 5 mai 2020, dupa hotararea CEDO cum ca Romania i-ar fi incalcat Lulutei dreptul la un proces echitabil si libertatea de exprimare, Sectia pentru procurori din CSM a emis un comunicat in care s-a smiorcait de grija Cucuvelei Mov. Inainte sa vi-l prezentam, precizam ca aceiasi procurori CSM au tacut in tufa cand stapanul lor, presedintele Klaus Iohannis, le-a dat o umilinta epocala, numindu-le la sefia PICCJ si DIICOT pe Gabriela Scutea, respectiv Giorgiana Hosu, in ciuda avizelor negative emise de catre Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.
Dupa cum spuneam – iata comunicatul procurorilor CSM (in varianta initiala, „Brigada Nufarul” nici macar nu fusese in stare sa indice temeiul constitutional, incurcand articolul 132 cu articolul 135, care se refera la economie), dezvaluie Lumea Justitiei:
„Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de decizia pronuntata astazi de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauza Kovesi impotriva Romaniei.
Sectia apreciaza ca este regretabil sa se constate o incalcare a drepturilor fundamentale protejate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului printr-o procedura desfasurata impotriva unui inalt magistrat din cadrul Ministerului Public, procedura care s-a finalizat printr-o decizie de revocare a acestuia din functia detinuta.
Sectia pentru procurori reitereaza si in acest context necesitatea modificarii urgente a legislatiei romane care reglementeaza procedurile de numire si revocare in functiile inalte din cadrul Ministerului Public, in acord, de altfel, si cu recomandarile constante ale organismelor internationale, in sensul consolidarii rolului Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
De asemenea, subliniaza ca interpretarea art. 132 din Constitutia Romaniei vizand autoritatea Ministrului Justitiei asupra procurorilor nu poate aduce atingere principiului independentei procurorilor”. (Frone A.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here