Fostul procuror DIICOT Ionel Tudosan, trimis in judecata de DNA si achitat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, nu renunta la lupta cu Laura Kovesi (foto).

In decembrie 2018, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a pronuntat sentinta in procesul in care ex-procurorul DIICOT Ionel Tudosan a dat-o in judecata pe Laura Kovesi, cerand obligarea acesteia, in solidar cu DNA si cu procuroarea Mihaela Iorga Moraru, la plata unor daune de 100.000 de lei.

Actiunea a fost introdusa la Judecatoria Sectorului 1 in 6 iunie 2018, la o saptamana dupa ce

Inalta Curte l-a achitat definitiv pe Ionel Tudosan.

Judecatoria Sectorului 1 a respins insa actiunea procurorului Tudosan ca neintemeiata si l-a obligat pe acesta la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 3000 lei catre Mihaela Iorga Moraru, constand in onorariu de avocat. Cu toate acestea, fostul procuror DIICOT nu s-a dat batut, si a atacat cu apel hotararea instantei de fond. Pana in prezent, Tribunalul Bucuresti nu a stabilit primul termen in acest dosar.

In 30 mai 2018, Completul de 5 judecatori al ICCJ a dispus achitarea definitiva a fostului procuror Ionel Tudosan in dosarul in care fusese trimis in judecata pentru complicitate la santaj, printr-un rechizitoriu semnat de procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru. Achitarea s-a dat in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala – “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Sursa : www.juri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here